STER Advertentie
STER Advertentie

9 budgettips om lekker te eten

9 budgettips om lekker te eten

Donderdag 18 februari 2016 - 15:58 uur

Goedkoop, lekker en gezond eten is soms een lastige opgave. Maar wij helpen jou hiermee. Hieronder vind je negen tips hoe jij goedkoop en gezond kan eten!

1. Ga naar de markt

Ga elke week naar de markt en bezoek de groenteboer. De meeste producten zijn goedkoper dan in de supermarkt en hoe later je gaat, hoe goedkoper de groente en fruit zijn.

marktmooie

2. Koop superfoods

Als we denken aan superfoods denken we al snel aan goji bessen, chiazaad, hennepzaad en bijenpollen. Toch zijn er ook andere hele goede foods die heel erg gezond zijn, maar iets lager zijn in prijs. Denk daarbij aan boerenkool, spinazie, avocado en kiemgroenten. Deze groenten zijn heel erg gezond en iets goedkoper.

3. Maak een weekmenu/boodschappenlijst

Schrijf van te voren op een boodschappenlijstje wat je die week wil eten. Zorg ervoor dat je het zo compleet mogelijk maakt voor de hele week, zodat je niet meer koopt dan dat je nodig hebt.

4. Koop geen kant-en-klare maaltijden

Het is goedkoper om zelf een maaltijd te maken. Daarbij zitten kant-en-klare maaltijden vol met verschillende extra conserveringsmiddelen die je eigenlijk niet echt nodig hebt.

kantenklaremaaltijd

5. Pas op voor zogenaamde aanbiedingen

Meestal koop je door supermarktaanbiedingen meer dan dat je nodig hebt. Logisch, want het is in de aanbieding. 

6. Verminder vis en vlees

Vlees en vis zijn meestal wat duurder dan bijvoorbeeld peulvruchten. Terwijl dit even gezond is en ook nog eens goedkoper. Je hoeft het niet af te schaffen maar verminderen kan jou al een heleboel geld besparen.

7. Verspil geen eten

Eten dat over is, kan je de volgende dag gebruiken. Maak bijvoorbeeld een frittata of verwarm het gewoon op en eet het als lunch op.

frittata

8. koop producten bij een Turkse-, Marokkaanse winkel of bij een Toko

Producten zoals kruiden, noten, brood en vlees zijn in deze winkels goedkoper dan in de supermarkt. Kruiden zijn er zelfs sterker en lekkerder. Haal daar je voordeel uit!

9. Gebruik bevroren fruit en groente

Bevroren fruit en groente is even gezond als vers fruit. Daarnaast is het ook nog eens goedkoper. Dat is dus een win-win situatie.

 

 

Populair op FunX.nl

  • Grote retailers annuleren nu al PS5 pre-orders

  • Republikeinen willen Netflix vervolgen om film 'Cuties'

  • 'Kim ten einde raad door Kanye's nieuwe tirade'

  • Danny volgt pedo-hunters die met nepprofielen op pedo's jagen

  • Geen Sinterklaasintocht meer op Curaçao

  • Rapper YNW Melly kan de doodstraf krijgen