logo
Food

High tea International: Mini raspberry white chocolate cheesecake

  1. Newschevron right
  2. High tea International: Mini raspberry white chocolate cheesecake

De komende weken vind je elke week een high tea recept bij FunX Food. Wekelijks maakt een foodblogger een lekkernij uit een bepaald land die je thuis heel gemakkelijk kan maken.

Deze week hebben we Amerika als land. Eef van Eefsfood.nl heeft deze heerlijke mini rasperry white chocolate cheesecake gemaakt.

INGREDIëNTEN (6 STUKS)

Bodem:

  • 6 bastogne koeken
  • 50 gram boter, gesmolten plus nog extra om de vormpjes in te vetten

Vulling:

  • 150 gram naturel roomkaas
  • 50 gram creme fraiche
  • 40 gram kristalsuiker
  • 1 ei + 1 eidooier
  • 1/2 tl vanille aroma
  • 40 gram witte chocolade (fijn gehakt)
  • 2 handjes (ongeveer 24) diepvries frambozen

BEREIDING:

  1. Zet de oven aan op 130 graden
  2. Vet de vormpjes in met een beetje boter
  3. Maal de koekjes fijn en voeg dan de gesmolten boter toe. Maal de koekjes met de boter nogmaals, zodat het goed gemengd is. Verdeel dit mengsel over de 6 vormpjes. Druk het mengsel met de bolle kant van een theelepel goed aan.
  4. Stop in een mengkom alle ingrediënten behalve de witte chocolade en de frambozen. Meng dit met een garde tot een glad beslag. Verdeel dit ook over de 6 vormpjes.
  5. Als laatst verdeel je de frambozen en chocolade over de vormpjes.
  6. Schuif ze in de oven en bak eerst 20 minuten. Draai de oven dan op 150 graden en bak nogmaals 20 minuten.
  7. Laat de taartjes afkoelen en haal ze dan pas uit de vorm. Zet ze in de koelkast voor minimaal 1,5 uur.

En smullen maar!

Voor meer Eefsfood:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie