Sunday Breakfast: Shakshuka van The Bombay Chef
- News
- Sunday Breakfast: Shakshuka van The Bombay Chef
Zondag is de ideale dag om net even wat meer de tijd te nemen voor het ontbijt. Daarom gooit FunX de komende weken wat inspiratie op je. We delen verschillende recepten van uitgebreide ontbijtjes om zo perfect je lazy sunday te beginnen. Vandaag een recept voor de shakshuka van The Bombay Chef. Alvast eet smakelijk!
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Ingrediƫnten:
- 1 theelepel olie
- 1 gesnipperde ui
- 1 fijngehakt teentje knoflook
- 1 gesneden rode paprika
- 3 tomaten gesneden in blokjes
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel suiker
- Zout en peper
- 5 eieren
- Gesneden verse peterselie
Bereiding
- Gooi de gesneden tomatenblokjes in de blender tot het een puree wordt
- Zeef de tomatenpuree
- Verhit olie in de pan
- Bak de ui, paprika en knoflook
- Gooi de tomatenpuree erbij
- Doe de specerijen erbij
- Laat het 10 tot 12 minuten garen op een lage temperatuur
- Breek de eieren en plaats ze voorzichtig tussen de tomatenpuree
- Sprenkel er een beetje olie over
- Doe een deksel op de pan en laat de eieren koken
- Als de eieren gaar zijn haal je het van het vuur
- Strooi er nog wat zout, peper en peterselie over