6 random hacks voor in de keuken die je leven makkelijker maken
- News
- 6 random hacks voor in de keuken die je leven makkelijker maken
Niet iedereen is een keukenprins(es). En dat is oké. Maar zelfs voor de mensen die dat wel zijn, zijn er struggles die zich in de keuken plaatsvinden. Van die dingen waar je eigenlijk niet direct over nadenkt, omdat je gewoon lekker eten op tafel wil hebben. Toch is het best handig om te weten hoe je bijvoorbeeld een ei op de juiste manier pelt, het vlees snel ontdooit als je vergeten bent om het uit de vriezer te halen of dealt met pannen die overkoken... Dus, hierbij 6 random hacks voor in de keuken.
1. snel snijden
Liefhebber van champignons: de moeite doen om het in plakjes te snijden met een mes, is echt niet nodig. Bespaar jezelf tijd en haal de champignon - of bijvoorbeeld totaal iets anders zoals een aardbei - in één keer door een eiersnijder!
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
2. Struggelen met ei
Eén ei pellen kan echt heel irritant zijn, laat staan meerdere. Toch hoeft het niet zo'n drama te worden dat je er een misvormd ei aan overhoudt. Deze man laat zien hoe het wel moet.
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
3. Bakje schoonmaken ijsklontjes
Plastic bakjes om eten in mee te nemen, zijn superhandig. Maar het is wel hinderlijk als je bakje vervolgens helemaal verkleurd. En ook een beurt in de vaatwasser helpt vaak niet. Dit trucje - met onder andere ijsklontjes - bewijst dat je je bakje weer helemaal schoon kan krijgen.
4. snel ontdooien?
Vergeten je vlees uit de vriezer te halen en kom je daar later pas achter? Zo erg is het gelukkig niet, want er is een oplossing voor! Pak een pan en plaats die ondersteboven op het aanrecht. Leg het bevroren vlees erop en pak een andere pan die je volgiet met heet water. Leg dat weer bovenop het vlees en voor je het weet is het ontdooid en kan je beginnen met koken.
5. Issues met snijplanken
Iedereen kent het wel: een snijplank die je maar moeilijk schoon krijgt. De vaatwasser helpt wel, maar niet zoals zou moeten. De oplossing: citroen en een beetje zout.
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
6. overkokende pan
Hoe voorkom je dat je pan met ruimkokend water overkookt? Heel simpel: leg een houten pollepel op de pan. Het zorgt er namelijk voor dat de belletjes stukgaan als ze tegen de lepel aankomen, waardoor het water geen kans krijgt om over te koken.
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Lees ook
OMG
Vrouw aangevallen door medewerker keukenwinkelFood
Domino's verliest strijd van traditionele pizzeria's en vertrekt uit ItaliëFood
Kipliefhebbers verbazen zich over muntchocoladedipsaus van Koreaanse KFCFood
Black owner Ulrika Menig heeft de Crompouce ontwikkeld: "Enige credit voor mijn harde werk is op zijn plaats"