Food

10 x speciale foods die jou niet helpen bij afvallen

  1. Newschevron right
  2. 10 x speciale foods die jou niet helpen bij afvallen

Als je bezig bent met afvallen of als je een gezonde levensstijl hebt, is het goed om te weten welke producten jij beter kan laten staan. Hieronder vind je de meest lekkere maar ooh zo gevaarlijke aankomers!

1. Donuts

Gemiddeld zitten er 200 caloriëen per donut. Dit is zonder de extra caloriëen van de chocoladeglazuur. Heerlijk maar niet echt gezond!

2. Pizza

Een hele pizza kan gemakkelijk 800 kcal bevatten. Als je het rijkelijk belegd met vlees en kaas kan het al snel oplopen naar de 1200 kcal.

3. chocoladetaart

Een lekkere stuk chocoladetaart bevat ruim 400 kcal. Zonde dus als je dit zou eten als je net gesport hebt.

4. Snoep

Een snoepje van 5 gram bevat ongeveer 20 kcal. Meestal lukt het niet om maar een snoepje te eten. Het liefst een hele zak. Hier kan je dus ook beter van af blijven.

5. Frisdrank

Even een glaasje frisdrank is niet echt goed voor jouw lichaam. Er zit of heel veel suiker in en het drankje is niet echt voedzaam. Enough said...

6. Ijs

Een ijsje op zijn tijd kan geen kwaad, maar wees wel bewust dat het gemiddeld 300 calorieën bevat.

7. Hamburgers en frietjes

Met een heel menu van hamburgers en frietjes kan je al snel komen op 1000 kcal, vooral als jij je burger rijkelijk belegd met kaas en allemaal verschillende sauzen. Dat is al de helft van de dagelijkse behoefte. Lekker hoor!

8. Muffins

Een lekkere grote bosbessenmuffin al snel 400 kcal bevatten.

9. Bewerkt vlees

Bewerkt vlees is in 2015 al beoordeeld als een kankerverwekkend product door het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Het zou even slecht zijn als het roken van sigaretten. Misschien is het beter om het dan sowieso niet te eten.

10. Magnetron popcorn

Popcorn uit een pakkie bevat perfluoroctaanzuur (PFOA). PFOA kan ervoor zorgen dat mensen onvruchtbaarheid ontwikkelen. Uit andere onderzoeken is ook gebleken dat de chemicaliën zorgen voor lever-, zaadbal- en alvleesklierkanker. Dus dat kan je ook beter laten staan.

Ster advertentie
Ster advertentie