Food

Zo bak je de perfecte spacecake zonder er misselijk van te worden

  1. Newschevron right
  2. Zo bak je de perfecte spacecake zonder er misselijk van te worden

De meeste mensen bakken er niets van. Maar het is helemaal niet zo moeilijk om een goede spacecake te bakken zonder dat je er misselijk van wordt of er van out gaat. Nol van Schaik, die zelf 20 joints per dag rookt en al jaren wiet verkoopt in een cannabisshop, geeft je het recept.

het recept

De gouden regel blijkt heel simpel te zijn: maximaal 0,3 gram wiet of hasj per persoon. Nol: "Je moet de cake niet te sterk maken en mensen die het nog nooit gebruikt hebben kunnen beter met een halve plak beginnen." Dood kun je namelijk niet gaan van wiet maar je kan zeker wel overdoseren. En dat wil je niet.

Dus als je een cake voor twaalf personen maakt (dus 12 plakjes, want meer dan één plakje heb je echt niet nodig), gebruik je 3,6 gram wiet/hasj.

Daarna is het vrij simpel. Los de wiet/hasj op in de boter en doe daarna de cakemix erbij. De oven in en klaar!

water, melk en frisse lucht

En als het dan toch niet goed gaat omdat je die cake voor twaalf personen met zijn tweeën hebt opgegeten, dan moet je vooral melk of water drinken. Nol: "Veel mensen denken dat je iets zoets moet eten, maar dat maakt het alleen maar erger." Frisse lucht wil ook nog weleens helpen.

Enjoy!

Ster advertentie
Ster advertentie