Food

Griep of verkoudheid? Kippensoep is écht beter voor je!

foto: youtube/ACCPCHEST
  1. Newschevron right
  2. Griep of verkoudheid? Kippensoep is écht beter voor je!

Moeders en grootmoeders zeggen al jaren dat kippensoep beter voor je is bij verkoudheid en de griep, maar wist je dat dit ook wetenschappelijk bewezen is? In kippensoep zit de stof carnosine die ontstekingsremmend werkt tegen de griep en verkoudheid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kiptest

In het jaar 2000 publiceerde de universiteit van Nebraska een onderzoek van hoogleraar Stephen Rennard. Hij heeft met hulp van zijn vrouw Barbara onderzocht waarom kippensoep goed voor je zou kunnen zijn. De kippensoep werd in drie porties verdeeld die Stephen vervolgens in een gecontroleerde omgeving onderzocht. Let wel op, het ging om een kippensoep met groenten zoals ui, zoete aardappel, wortels, bleekselderij, pastinaak en peterselie.

Recept

Dr. Rennard ontdekte dat de combinatie van gevogelte en groenten in de soep een ontsteking van de ademhalingswegen kan verlichten en dat carnosine de sleutel tot dit succes is. Aan één lepel kippensoep heb je trouwens niet genoeg. Als je snel van je griep of verkoudheid af wil zou je voor het beste resultaat twee keer per dag een kom kippensoep moeten eten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie