Food

Ramadan recept van Nadia & Merijn: Gevulde dadels en heerlijke Iftar drankjes

  1. Newschevron right
  2. Ramadan recept van Nadia & Merijn: Gevulde dadels en heerlijke Iftar drankjes

FunX reporter Yahia is de keuken ingedoken bij het culinaire kookduo Nadia Zerouali en Merijn Tol, bekend van 24Kitchen! Tijdens de Ramadan maken ze iedere week een nieuwe ramadanrecept. Vanavond gaan we voor gevulde dadels en drie heerlijke Iftar drankjes!

Voor circa 15 dadels

Ontpit ongeveer 17 lekkere dadels. Maal 50 gram gepelde pistache fijn met 2 ontpitte dadels en een mini snufje zout. Voeg naar smaak enkele druppels rozenwater toe. Vul de rest van de dadels met wat van de pistachespijs.

Voor de drankjes

Maak één avocado schoon: schil en ontpit en snijd in stukjes. Pureer 2-3 ontpitte dadels samen met de avocado en ongeveer 1 liter karnemelk of melk tot een gladde smoothie. Voeg naar smaak nog meer dadels of wat honing toe.

Schil en rasp 2 kleine worteltjes. Meng de geraspte wortel met 1 liter sinaasappel- of mandarijnsap. Breng op smaak met wat druppels oranjebloesemwater en/of kaneel. Zoet eventueel met wat honing.

Pureer in een blender of met de staafmixer 500 gram bevroren rood fruit met 1 liter melk of karnemelk. Voeg naar smaak honing of enkele ontpitte dadels toe met het pureren.

Eet en drink smakelijk!

Ster advertentie
Ster advertentie