Food

Probeer deze 8 snacks maar uit te leggen aan iemand die ze niet kent

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Probeer deze 8 snacks maar uit te leggen aan iemand die ze niet kent

Nederlands heeft een aantal hele populaire snacks die soms moeilijk uit te leggen zijn aan een ander. Vooral aan de mensen die de (eet)gewoontes niet zo goed kennen, want hoe leg je nou uit wat een frikandel of beschuit met muisjes is? Hier 8 snacks die bijna onmogelijk zijn om uit te leggen aan iemand die ze (nog) niet kent.

1. KAPSALON

De kapsalon komt uit Rotterdam en heeft het bestaan te danken aan de multiculturele samenleving. Deze snack is eigenlijk perfect voor mensen die een cheatday hebben maar toch wat salade willen binnenkrijgen. En daarom is deze snack ook wat vreemd voor mensen die hem niet kennen. Want de combinatie friet, kaas, vlees én salade klinkt nogal een beetje raar. Toch werkt het wel! Check ook deze gezonde variant.

2. Berenklauw

De berenklauw: grote stukken vlees op een stokje met af en toe wat ui tussendoor. Zo geliefd dat er tegenwoordig ook een vegan variant van is. De berenklauw is pas écht Hollands als er ook satésaus overheen wordt gegooid.

3. BESCHUIT MET MUISJES

De Hollandse traditie die tevoorschijn komt na een geboorte en waarbij de kleur afhangt van of het een meisje óf jongetje is. Beschuit met muisjes is ook zoiets waarvan mensen die het niet kennen, ook weinig gaan begrijpen. Maar het is wel een mooie traditie:

4. Hagelslag

Nederland is waarschijnlijk een van de enige landen in de wereld waar het normaal is om chocola op je brood te doen. En dat ook nog eens in de ochtend voordat je naar school of werk gaat.

5. Frikandel

Het is de meest gegeten snack van Nederland. In een zin is de frikandel te omschrijven als: "een soort lange en dunne worst waarvan niemand eigenlijk weet wat er allemaal inzit." En dat wil je waarschijnlijk niet weten ook.

6. Tompouce

De tompouce: moeilijk te eten en een leuk fel kleurtje. Ook wordt deze snack het meest gegeten tijdens het oer-Hollandse feest Koningsdag of als je jarig bent. Maar hoe leg je dit extreem zoetige hapje uit?

7. Mexicano

Naar dit stukje vlees zijn twee tracks vernoemd: Doe Mennene Mexicano en Broodje Mexicano. Ook heb je de mini-Mexicano, de Mexicano Baguette, de XXL Mexicano en de Mexicano halal. Voor deze snack geldt ook: niet vragen wat er allemaal inzit, maar lekker is die wel!

8. Bamischijf

De bamischijf is de Nederlandse versie van de Chinees/Indonesische bami-gerecht. In België is 'ie ook bekend en er zijn twee varianten die er op lijken: de bamiblok en de nasi-schijf. Een snack met een knapperig paneerlaagje met binnenin nasi of bami!

Ster advertentie
Ster advertentie