5 dingen die je nooit moet doen als je sushi eet
- News
- 5 dingen die je nooit moet doen als je sushi eet
Vooropgesteld: iedereen moet lekker eten zoals hij of zij fijn vindt. Maar wist je dat er een aantal regels zijn bij het eten van sushi? Hierbij even een lesje sushi-etiquette.
5. Dipping
Om maar meteen met de meest gemaakte 'fout' te beginnen: je hoort sushirijst nooit in de sojasaus te dippen. Het is de bedoeling dat je alleen de vis een klein beetje in de sojasaus dipt.
4. Wasabi in je sojasaus
Ben jij zo iemand die een flinke hoeveelheid wasabi pakt en dit vrolijk door de sojasaus roert? Dan zullen sushichefs niet blij met je zijn. In principe is het zo dat de chef al de juiste hoeveelheid wasabi in de sushi heeft verwerkt. Als je daar extra wasabi aan toevoegt, zal de balans verstoord zijn.
3. Sushi met stokjes
Goed nieuws als je toch al niet met stokjes kon eten, want nigiri's mag je met je handen eten! Sashimi hoor je wel met stokjes te eten.
2. Stokjes in je kom steken
Als je met stokjes en uit een kom eet, dan geldt deze regel voor jou. Steek je stokjes nooit in de kom, tenzij je je tafelgenoten dood wenst. Stokjes die uit een kom steken, lijken namelijk op wierook. En dat wordt vaak gebruikt in ceremonies bij begrafenissen.
1. In een keer
Restaurants serveren soms mooie, grote, flink gevulde sushirollen, maar eigenlijk hoor je sushi altijd in één hap te kunnen eten. Een echte sushichef zou nooit een grote sushiroll maken die tien verschillende ingrediënten bevat. Sushi hoort namelijk puur en simpel te zijn.
Eet smakelijk!
Nu weet je dus hoe je sushi eigenlijk hoort te eten. Maar wees gerust, want tenzij je naar een super high class sushirestaurant in Japan gaat, zal niemand je waarschijnlijk raar aankijken als je je niet aan deze etiquette houdt. Itadakimasu!
Lees ook
Food
Chinese KFC verkoopt nagenoeg alle delen van de kip vanwege hoge inflatieFood
Domino's verliest strijd van traditionele pizzeria's en vertrekt uit ItaliëFood
Internet gaat los op KFC's kruising tussen pizza en gefrituurde kip: ChizzaFood
Black owner Ulrika Menig heeft de Crompouce ontwikkeld: "Enige credit voor mijn harde werk is op zijn plaats"