Food

FOTO'S: Chirurgen waarschuwen voor de 'avocado hand'!

  1. Newschevron right
  2. FOTO'S: Chirurgen waarschuwen voor de 'avocado hand'!

De avocado's zijn niet aan te slepen in Nederland! Ze zijn immens populair, worden steeds duurder en hebben tegenwoordig zelfs een eigen restaurant in onze hoofdstad. Wat de avocado's helaas ook met zich mee brengen is een avocadoprobleem, de avocado hand. Dat is het gevolg van een sneetje in je hand. De avocado is vaak zo zacht dat je er direct doorheen gaat met een scherp mes. Blijkbaar gaat dat heel vaak mis.

avocadoprobleem

In je hand snijden klinkt misschien als een foutje dat iedereen wel overkomt, maar volgens de Britse vereniging voor Plastische, Esthetische en Reconstructieve Chirurgen hebben we hier te maken met een zeer belangrijk avocadoprobleem. Chirurg Simon Eccles, tevens lid van de chirurgenvereniging, zegt dat hij soms wel vier patiënten per week moet behandelen met een avocado hand. Ja vier, dan moet het wel héél belangrijk zijn. Simon vindt dat we het probleem daarom meer zichtbaar moeten maken.

Pas op, scherp mes!

De oplossing is volgens Simon Eccles om bij de verkoop van avocado's een pictogram te leveren met daarop een mes met een groot rood kruis er doorheen. Zie je het al voor je, stickers op alle zachte groente en fruit? Waarschijnlijk is dat voor al die mensen die na jaren nog niet beseffen dat een mes scherp kan zijn.Ster advertentie
Ster advertentie