Food

8 Inspirerende vegan gerechten

  1. Newschevron right
  2. 8 Inspirerende vegan gerechten

De mening dat vegan saai, oubollig en niet lekker is, gaan we vandaag voor je ontkrachten. Het maken van gerechten zonder dierlijke producten lijkt heel lastig, maar voor alles is een oplossing. Zo ook voor lekker vegan eten. Hieronder vind je acht recepten die je gemakkelijk zelf kan maken.

1. Bietenburger

Als je zin hebt in een burger dan hoef je niet altijd vlees te eten. Dat bewijst dit recept. Het is een burger gemaakt van, je raadt het al, bieten. Het ziet er lekker uit en de smaak zal ook heerlijk zijn!

Recept van The Awesome Green

2. Quinoa Sushi

Sushi is altijd lekker. Ook als je vegan wil gaan leven, wil je genieten van sushi. Deze sushi is gevuld met quinoa. Natuurlijk kan je het ook vullen met gewone rijst. Dat is ook vegan!

Recept van Lazy Cat Kitchen

3. Blueberry Muffins

Muffins heb je in alle maten, maar de blueberry muffins zijn toch wel het lekkerst. Deze smeuïge muffin is echt een must try!

Recept van Crazy Vegan Kitchen

4. Cinnamon rolls

Het is zoet en spicy. Iedereen houdt van cinnamon rolls.

Recept van Sprinkled with Jules

5. Butternut squash stuffed shells

Dat je nooit meer kaas kan eten, is misschien wel het moeilijkst bij het nemen van de stap om veganist te worden. Maar wees niet getreurd. Er zijn genoeg andere mogelijkheden die je de cheesy feeling geven. In het artikel vind je een makkelijk recept om vegan kaas te maken!

Recept van Love and Lemons

6. Lemon Cake

Cake kan er altijd in. Het is wel een uitdaging om een luchtige taart te maken zonder eieren. Met dit recept lukt het altijd!

Recept van Sofia von Porat

7. Gyros met verse pita

Gyros kan ook makkelijk zelf gemaakt worden zonder vlees te gebruiken. Dat bewijst het recept van Squatcilla!

Recept van Squatcilla

8. Vegan Oreo Bars

Als je op zoek bent naar iets vegan en zoets, krijg je al snel recepten met een heel waslijst van ingrediënten. Voor dit recept heb je niet zoveel nodig om iets superspeciaals te maken.

Recept van Lovely Foodies

Ster advertentie
Ster advertentie