Naar homepage
Food

'Pizza is een beter ontbijt dan cornflakes'

  1. Newschevron right
  2. 'Pizza is een beter ontbijt dan cornflakes'

Word je net wakker na een zware oudejaarsavond? Als je flink wat alcohol genuttigd hebt, is de kans groot dat je behoefte hebt aan een lekkere vette hap. Bijvoorbeeld dat stuk pizza dat is overgebleven van vannacht... Goed nieuws: volgens voedingsdeskundige Chelsey Amer is dat niet eens zo'n slechte keuze. Aan The Daily Meal vertelde ze dat het zelfs beter voor je is dan een een schaaltje cornflakes!

Meer eiwitten

Chelsey legt uit dat de gemiddelde punt pizza evenveel calorieën bevat als een schaaltje melk met ontbijtgranen. "Maar, pizza bevat meer eiwitten , waardoor je je de hele ochtend nog verzadigd voelt." Natuurlijk is zo'n met kaas overgoten pizza niet de meest gezonde en voedzame keuze, maar vergeleken met een kommetje cornflakes vol suikers, is het volgens Chelsey wel meer 'gebalanceerd'. Ook geeft het je achteraf geen suikerdip.

Zet het in de koelkast

Mocht je nou besloten hebben om dat stuk overgebleven pizza aan te gaan vallen, doe dat dan alleen als je het gisterenavond in de koelkast hebt gelegd. Zo'n kartonnen doos is namelijk niet de beste plek om je warme kaassnack te bewaren. Volgens The Daily Meal kunnen zich op kamertemperatuur namelijk flink wat bacteriën nestelen op jouw maaltijd als je die langer dan twee uur hebt laten staan.

Kies voor vezels

Wat de beste optie is als ontbijt? "Ik ga voor een maaltijd met veel vezels en eiwitten", vertelt Chelsey. Die combinatie voorkomt een bloedsuikerpiek, houdt je verzadigt en geeft je metabolisme een boost. Je kunt je jaar dus het beste beginnen met fruit, volkorenbrood of wat muesli zonder toegevoegde suikers. Maar ja, of dat is waar je zin in hebt...

Ster advertentie
Ster advertentie