Food

9 combinaties die heerlijk zijn met instant noodles

foto: YouTube: Spankonovic
  1. Newschevron right
  2. 9 combinaties die heerlijk zijn met instant noodles

Instant noodles is hét gerecht om te maken als je heel skeer of gewoon heel lui bent.Het is supergoedkoop en, laten we eerlijk zijn, best lekker. Oké het is misschien niet de gezondste maaltijd op aarde, maar instant noodles eten kan af en toe geen kwaad. Voor alle noodle-liefhebbers een paar tips hoe je de simpele maaltijd net wat lekkerder kunt maken.

1. VOEG EEN EItje TOE

De meeste simpele oplossing om je noodles naar de next level te brengen, is een eitje toevoegen. Het laat zien dat je door iets heel simpels toe te voegen een hele nieuwe smaak kan creëren. Kies bijvoorbeeld voor een hardgekookt eitje als je meer bite wilt en voeg een zachtgekookt eitje toe voor een meer romige smaak.

2. mais voor de nais

Vaak zit er in instant noodles al mais, maar die zijn vaak opgedroogd en voegen eigenlijk niks lekkers toe aan je maaltijd. Wanneer je zelf mais toevoegt, kan het je noodles een heerlijk frisse en knapperige twist geven.

3. Sausje erbij

Sriracha, teriyaki, oestersaus, sweet chili, soyasaus of ketjap: allemaal heerlijke sauzen die jouw instant noodles gelijk een upgrade geven. Voeg sriracha toe als je echt van pittig houdt en teriyaki of sweet chili als je meer van de zoete smaken bent.

4. GARNAALTJES

Deze is voor de echte chique student: kleine garnaaltjes toevoegen. Het is een snelle manier om je noodles van een zesje naar een tien te upgraden. Vooral heerlijk met de instant noodle-smaken chicken of vegetable.

5. pindakaas IS DE BAAS

Het schijnt dat een beetje pindakaas bij kant-en-klare noodles met saté-smaak, echt dé shit is. Voeg hier nog sriracha saus aan toe en je hebt een gerecht wat zo uit een 5-sterren restaurant lijkt te komen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

6. lente-ui

Voor een subtiele kick: lente-ui! Smaakt met elke noodle-smaak wel goed en is super makkelijk. Kleine tip: voeg de lente-ui pas achteraf toe, anders kan het wat zompig worden.

7. Voor de vleesliefhebbers

Als je als vleesliefhebber nog niet instant noodles met biologische kipfilet reepjes of runderreepjes hebt geprobeerd, dan moet je dat zo snel mogelijk doen. Deze combi smaakt zo lekker, dat het eigenlijk wel als sociaal geaccepteerde maaltijd beschouwd mag worden. Als je voor kip gaat zit de maaltijd ook nog vol proteïne.

8. Mozzarella

Ja, je leest het goed: mozzarella. Bij deze combinatie moet je wel het noodle-water bijna tot helemaal weggieten zodat de mozzarella een klein beetje op de noodles kan smelten. Maar let op: deze combinatie is vaak alleen lekker met instant noodles met de smaak tomaat, zoals je in de post hieronder ziet. Yay or nay?

9. Andere heerlijke combi's

Je bent misschien al onderweg naar de supermarkt om de hierboven genoemde ingrediënten te halen, maar dit zijn niet de enige combi's die lekker zijn. Een beetje taugé, sugarsnaps, gember, sieuw maai, wantan en gyoza toevoegen geeft je instant noodles ook gelijk een lekkere kick.

En een extra tip: prak eerst de droge noodles voordat je het kokend water eroverheen giet. Dat is makkelijker eten en je hebt zo geen lange slierten uit je mond hangen waardoor er overal noodle-sap terechtkomt.

Ster advertentie
Ster advertentie