Food

Deze 6 gerechten kun je maken met tomaat

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. Deze 6 gerechten kun je maken met tomaat

Een tomaat is niet alleen rood, maar ook ontzettend veelzijdig en lekker! Vaak sta je er niet eens bij stil in hoeveel overheerlijke gerechten dit product gebruikt wordt. Heb je nog geen inspiratie voor wat je morgen wil ontbijten, lunchen of avondeten? Dan is dit tomatenlijstje best handig!

1. Knapperige kaastosti

Wat dacht je van een knapperige kaastosti met tonijn, sambal, uien en heeeul veeeul tomaat? Loopt het water je al in de mond?

2. Mexicaans eenpansgerecht met quinoa en... Tomaat!

Kijk, dit is nou iets waar je lekker veel van kan maken en dagen van kan genieten. Dat het gezond is, is alleen maar mooi meegenomen. Haal, behalve cherrytomaatjes ook tomatenpuree in huis, zodat je de smaak en rode kleur door het hele gerecht krijgt.

3. Tomatensardien (van Morjon)

Surinamers weten wassup met tomatensardien van Morjon. Beetje knoflook, uien en peper fruiten in de pan om vervolgens de sardien uit blik erbij te doen en op smaak te brengen. Ja mang! Handig voor als je niet te lang in de keuken wil staan, maar wel echt iets lekkers wil eten. Het is trouwens heerlijk op brood, maar ook bij de rijst of roti.

4. gepocheerde ei in tomatensaus, ofwel de enige echte Shakshuka!

Dit eenpansgerecht wordt veel gegeten in onder andere Israël en is een echte aanrader voor wie van ei én tomaat samen houdt. Het wordt niet alleen gegeten worden als ontbijt, maar ook als lunch en avondeten!

5. Met gehakt gevulde aubergine in tomatensaus, of zoals de Turken het noemen: Imam Bayildi!

Imam Bayildi, probeer dat maar eens goed uit te spreken als niet Turk. Hoewel dat misschien minder makkelijk gaat, is het vrij easy om deze gevulde aubergines te maken. Nog belangrijker: het is kapot lekker! Zie hier een leuk stukje erover, ofwel een recept a la De Volkskrant.

6. Tomatensalade

Zelfs als je niet zo'n superster bent in de keuken, is tomaat je mattie. Snijd het gewoon in blokjes, doe er komkommer, wortels, mais, rucola en een beetje tonijn bij. Dan lijkt het in ieder geval al ergens op. Je kan het zoveel kruiden als je wil, maar in dit geval zijn peper en zout gelukkig ook al goede smaakmakers.

Ster advertentie
Ster advertentie