Food

Smelt overgebleven chocoladeletters om tot warme 'unicorn' chocolademelk

  1. Newschevron right
  2. Smelt overgebleven chocoladeletters om tot warme 'unicorn' chocolademelk

Tijdens Sinterklaas word je overladen met cadeau's, snoepgoed, kruidnoten en chocoladeletters. En dat is hartstikke leuk, maar wat moet je met al die overgebleven chocoladeletters? Je kunt er heel goed chocolademelk mee maken. Mocht je left over witte chocoladeletters hebben, dan kun je ook makkelijk deze unicorn hot chocolate maken. Heb je geen chocoladeletters over? Dan kan het natuurlijk ook gewoon met witte chocoladerepen. Lees hieronder het recept.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Benodigdheden

- 75 gram witte chocolade(letter)
- ½ liter volle melk
- 2 theelepels rode kleurstof of bietensap
- Bus slagroom
- Mini Marshmellows
- Gekleurde sprinkels

Bereiding

- Kook water in een ruime kookpan
- Snij ondertussen de witte chocoladeletters in kleine stukjes
- Gooi in een kom die op de pan past
- Zet de kom chocolade boven het hete water
- Smelt de chocolade au bain marie
- Blijf goed roeren
- Kook ondertussen de melk
- Doe de gekookte melk bij de chocoladestukjes in de kom
- Haal de kom van de pan af en roer de chocolade en melk
- Voeg klein beetje rode kleurstof of bietensap toe
- Roer alles goed door
- Doe in een ruime kom
- Spuit slagroom erop
- Maak af met unicorn sprinkels en marshmellows

Ster advertentie
Ster advertentie