Food

Tover oude restjes rijst om in een heerlijke Surinaamse nasi!

  1. Newschevron right
  2. Tover oude restjes rijst om in een heerlijke Surinaamse nasi!

Een makkelijke manier om oude restjes rijst op te maken is om er nasi van te maken. Dit onderstaande recept voor Surinaamse nasi is snel en makkelijk!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

BENODIGDHEDEN

- Zonnebloemolie
- 2 eieren
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 maggiblokje
- 1 theelepel trassie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 100 milliliter water
- 1 hele prei
- 100 gram erwten
- 100 gram mais
- 500 gram oude rijst (of zoveel als je over hebt)

Recept

- Snipper een uitje
- Snijd een teentje knoflook fijn
- Snijd een prei in ringen
- Gooi zonnebloemolie in de pan
- Roerbak twee eieren
- Haal weer uit de pan en zet apart
- Gooi de knoflook en ui in dezelfde pan
- Gooi de trassie erbij
- Gooi een maggieblokje erbij
- Gooi zwarte peper erbij
- Gooi tomatenpuree erbij
- Blus het af met water
- Mix alles goed door elkaar en laat 3 minuten koken
- Gooi de gesneden prei erbij
- Gooi de mais erbij
- Gooi de erwten erbij
- Roerbak alles
- Doe de rijst erbij
- Mix alles goed door elkaar
- Voeg de zoete ketjap toe
- Voeg de zoute ketjap toe
- Goed mixen en nog een paar minuten bakken
- Bak als laatste het ei nog een minuutje mee

Ster advertentie
Ster advertentie