Food

Dit worden de 6 bijzondere foodtrends van 2017

  1. Newschevron right
  2. Dit worden de 6 bijzondere foodtrends van 2017

Over ruim een maand begint het nieuwe jaar. De voorspellingen van foodtrends voor het aankomende jaar zijn al gemaakt door supermarktketen Waitrose. We zijn benieuwd of deze voorspellingen ook echt gaan uitkomen. Hieronder vind je zes trends die voorspeld zijn.

1. Watermeloenwater

Vergeet kokoswater en cactuswater. Watermeloenwater is de nieuwe trend. Beyoncé schijnt geïnvesteerd te hebben in een watermeloenwatermerk WTRMLN WTR. Dit is een van de redenen waarom er gespeculeerd wordt dat het drankje heel hard zal gaan. Dit drankje is trouwens heel makkelijk te maken. Het bestaat alleen uit watermeloen en citroen.

2. Groentenyoghurt

Groentenyoghurt klinkt raar, maar het is eigenlijk hetzelfde als de 'gewone vruchtenyoghurt'. Alleen bevat de yoghurt zoete groenten in plaats van fruit.

3. Hawaiian Poke

Je kiest als eerst de basis: rijst, salade of allebei. Vervolgens kies je uit rauwe zalm, tonijn, kip, surimi of garnalen. Dat is een Poke, ook wel bekend als de opgepimpte sushi. In Californië wordt deze salade al heel vaak gegeten. In Rotterdam vindt je ook een saladebar genaamd Pokébowl, maar het schijnt nog populairder te worden in 2017.

4. Geparfumeerde cocktails

Het idee is dat je jouw favoriete geurtje aangeeft bij de bar en dat je dan die geur proeft in de cocktail. Dit zal ook heel populair zijn in 2017.

5. koolhydraten vervangen door Aubergine

Aubergine wordt steeds vaker gebruikt als vervanger van veel koolhydraatrijke producten zoals brood, pasta, chips. Er was al een groei van 18% in de verkoop van de aubergines en dit zal naar verwachting nog meer stijgen in 2017.

6. Af en toe extreem ongezond eten

Het is een tijdje taboe geweest om eens lekker ongezond te eten, maar dat is in 2017 totaal anders. Het is niet meer erg om ongezond te eten, dus vreet er maar op los. Je kan nu al dag zeggen tegen het voornemen om gezonder te eten in 2017!

Ster advertentie
Ster advertentie