Ramadanrecept van Nadia & Merijn: frisse fattoushsalade
- News
- Ramadanrecept van Nadia & Merijn: frisse fattoushsalade
FunX reporter Yahia is de keuken ingedoken bij met culinaire kookduo Nadia Zerouali en Merijn Tol, bekend van 24Kitchen! Tijdens de Ramadan maken ze iedere week een nieuw ramadanrecept. Vanavond gaan we voor een frisse fattoushsalade uit het Midden-Oosten. (recept staat onder de video)
ingrediënten FATTOUSH SALADE(4 personen)
- 3 knapperige komkommers
- 2 bakjes kerstomaatjes
- 6 lente-uitjes
- 1 bos peterselie
- 1 bos verse munt
- 1 bosje verse dragon
- 2 flatbreads (Libanees brood)
- (olie om te frituren)
- 4 little gem’s of 1 grote romainesla
- granaatappelmelasse
- ½ teentje knoflook
- 2 el sumak
- zout
- sap van ½ citroen
- olijfolie
Bereidingswijze
Snijd de komkommers in grove stukken. Halveer de kerstomaatjes. Snijd de lente-ui in schuine stukjes. Pluk de kruiden en scheur de blaadjes peterselie en munt klein. Snijd het brood in stukjes en rooster of frituur het brood goudbruin en knapperig. Bestrooi direct met wat sumak en zout. Scheur of snijd de little gemblaadjes. Meng de komkommer met de tomaatjes, lente-ui, de verse kruiden en sla. Pureer de granaatappelmelasse met de knoflook, sumak, zout, citroensap en olijfolie. Bestrooi met het knapperige brood en besprenkel royaal met de granaatappelmelassedressing. Serveer direct en eet smakelijk!
Lees ook
Food
Black owner Ulrika Menig heeft de Crompouce ontwikkeld: "Enige credit voor mijn harde werk is op zijn plaats"Food
Internet gaat los op KFC's kruising tussen pizza en gefrituurde kip: ChizzaFood
Domino's verliest strijd van traditionele pizzeria's en vertrekt uit ItaliëFood
Brabanders bakken friet in verwoeste oorlogsgebieden: "Sommigen huilen van blijdschap"