Food

5x Vegetarische Fastfood in Amsterdam

foto: Facebook: Vegan Junk Food Bar
  1. Newschevron right
  2. 5x Vegetarische Fastfood in Amsterdam

Het is van 5 tot 11 maart de Nationale Week Zonder Vlees. De uitgelezen periode om eens stil te staan bij het eten van minder (of geen) vlees. Een vegetarisch of veganistisch dieet hoeft echt niet alleen maar te bestaan uit borden vol gezonde groenten. Dat er ook heerlijke vegetarische fastfood bestaat, bewijzen deze vijf Amsterdamse zaken wel.

1. Vebo

Speciaal voor de Week Zonder Vlees heeft de bekende snackbarketen Febo een vegetarisch filiaal geopend. Bij de Vebo op de Ferdinand Bolstraat haal je geen kroketten of frikandellen, maar vegetarische grillburgers. Het filiaal is er tijdelijk, maar wie weet opent de snackbarketen in de toekomst nog wel een vast filiaal.

Febo, Ferdinand Bolstraat 89B, 1072 LD Amsterdam

2. Vegan Junk Food Bar

De naam zegt al genoeg, bij Vegan Junk Food Bar kun je terecht voor veganistische comfort food. Van burgers en tortilla's tot broodjes 'shoarma' en kapsalon, deze vegen snackbar heeft het allemaal.

Vegan Junk Food Bar, Staringplein 22, 1054 VL Amsterdam
Marie Heinekenplein 9-10, 1072 MH Amsterdam

3. The Dutch Weed Burger Joint

Misschien denk je nu: what the fuck is een weed burger?! Nou, het heeft in ieder geval niks met wiet te maken. Het is namelijk een burger gemaakt van seaweed, oftewel zeewier. De gerechten die hier geserveerd worden zijn helemaal plantaardig en verrijkt met zeewier en micro algen. En dat zijn trouwens niet alleen burgers, maar ook 'seawharma' en een 'dutch weed dog'.

The Dutch Weed Burger Joint, Nicolaas Beetsstraat 47, 1053 RJ Amsterdam

4. DopHert Amsterdam

Bij Dophert kun je terecht voor al je sweet cravings, zoals pancakes of grote (plantbased-)milkshakes. Maar ook voor een vegetarische burger, Vietnamese sandwich of zoete aardappelfrietjes ben je hier aan het juiste adres.

Dophert, Spaarndammerstraat 49-H, 1013 ST Amsterdam

5. Meatless district Amsterdam

In dit hippe vleesloze district staan originele vegetarische en veganistische gerechten voorop. Op de kaart hier staan bijvoorbeeld vegakroketten, vegan nuggets en en AFC a.k.a Amsterdam Fried Cauliflower.

Meatless District, Bilderdijkstraat 65-67, 1053 KM Amsterdam

Ster advertentie
Ster advertentie