Food

Ga mee met de hype: zo maak je de lekkerste aardbeien met chocolade

  1. Newschevron right
  2. Ga mee met de hype: zo maak je de lekkerste aardbeien met chocolade

Op de socials is er naast de Dalgona Coffee nog een foodtrend gaande, namelijk aardbeien met een laagje chocolade. Waar komt deze hype opeens vandaan? En hoe maak je deze lekkernij zelf?

Aardbeien drive-in

Door de coronamaatregelen hebben sommige bedrijven hun concept in een ander jasje gestoken of een ander concept bedacht om toch geld te kunnen verdienen. Zo begon een aardbeienbedrijf in Uden met het verkopen van hun aardbei-producten via een drive-in. Je kan hier met de auto inrijden en je krijgt je bestelling door je autoraam aangegeven. Op deze manier houdt de aanbieder zich aan coronamaatregelen. In deze aardbeien drive-in kan je ook de o-zo-lekkere aardbeien met een chocolade coating kopen. De verkoop loopt inmiddels zo goed, dat je op sommige dagen zelfs wel drie uur in de rij staat tot je een paar aardbeien hebt bemachtigd, zo meldt Omroep Brabant.

Do it yourself

Als je de aardbeien zelf wil maken zijn er een paar trucjes die ervoor kunnen zorgen dat het eindresultaat er zo uit komt te zien.

1. Chocolade met hoog vetpercentage

Ten eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je chocolade een zo hoog mogelijk vetpercentage heeft. Zo smelt de chocolade sneller, verbrandt het minder snel en verspreid de chocolade smoother over de aardbei. Als je chocolade in huis hebt met een ‘normaal’ vetpercentage van rond de achttien procent, kan je een beetje zonnebloemolie door je gesmolten chocolade doen voor ongeveer hetzelfde effect.

2. smelten

Het smelten van de chocolade kan je het beste au bain marie doen. Dit houdt in dat je een pannetje op het vuur moet zetten met een laagje water. Op die pan moet je een kom of schaal plaatsen met de chocolade erin. De damp van het water zorgt ervoor dat je chocolade smelt, zonder dat het verbrandt. Zorg er wel voor dat er geen druppels water in je kom zitten, zo krijg je sneller klontjes.

3. Afkoelen

Als de chocolade gesmolten is, is het belangrijk om het goedje iets te laten afkoelen, zodat de chocolade nog wel gesmolten is, maar niet zo dun als ervoor.

4. Dippen

Nu kan je de aardbeien in de chocolade dippen. Als je dit hebt gedaan leg je de aardbeien op een bakpapiertje en laat je ze aan de lucht op kamertemperatuur drogen.

5. Versieren

De aardbeien zijn nu al lekker om te eten, maar het oog wil ook wat. Je kan met witte chocolade een soort swirl maken zoals op de afbeelding hierboven. Dit doe je door witte chocolade te smelten (au bain marie) en vervolgens met een lepel in de gesmolten chocolade te gaan en zo met de lepel boven de aardbei heen en weer gaan.

Ster advertentie
Ster advertentie