FunX

De blonde engel in Start

  1. Newschevron right
  2. De blonde engel in Start
Zaterdag gaat in Rotterdam de tour de France van Start! En FunX is ook aanwezig! Op deze dag zal de zogenaamde proloog gereden worden. Dit is een 8 km lange rit op snelheid. Als jij iemand tijdens de tour met een geel shirt ziet rijden dan weet jij dat deze man op nummer één staat. Zondag zal de eerste etappe gereden worden namelijk “De Tour de Ville”.

Vanuit Rotterdam fietsen de deelnemers met zo’n 40 km per uur richting Brussel. Deze route is maar liefst 224 km!! Kun jij het je voorstellen?
Tijdens Start bespreken Fernando en Ingrid elke dag het “Weetje van de dag”. De hele week zullen deze weetjes gaan over de Tour de France. Vanmorgen doken wij even terug in de tijd!

Gert Jan Theunisse was eindwinnaar van het bergklassement tijdens de Tour de France in 1989. Zijn bijnaam was "de De blonde engel". Op dit moment werkt hij als mental coach. Tijdens Start spraken wij hem over de bekendste wielerronde en wat de beste voorbereidingen zijn om vlekkeloos aan de finish te verschijnen!

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/blogs/gertjan.wma{/wmaremote}

FunX is aanwezig!
Donderdag begint de Grand Depart, de start van de Tour de France. FunX is van vrijdag t/m zondag aanwezig met een mobiele studio en zendt live uit op locatie. Daarnaast check je er ook optredens van Maikal X en Pam Feather. Lees hier meer.

Check hier het parcours van de Tour de France:Check het laatste wielernieuws op www.funx.nl/tourdefrance
Ster advertentie
Ster advertentie