FunX

Wesley Sneijder zet zich in voor slachtoffers: "We moeten onze krachten bundelen"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Wesley Sneijder zet zich in voor slachtoffers: "We moeten onze krachten bundelen"

Wesley Sneijder zet zich in om de getroffenen in Syrië en Turkije te helpen. De oud-voetballer speelde zelf jarenlang in Turkije bij voetbalclub Galatasaray SK en voelt zich nog steeds erg verbonden met de Turkse gemeenschap. Om geld in te zamelen veilt Sneijder via iksteunmee.nl onder meer officiële voetbalshirts en aanvoerdersbanden van nationale en internationale spelers en teams. "Het opgehaalde geld gaat naar de getroffenen van de aardbevingen", vertelt hij in de ochtendshow met Fernando, Rob en Wijnand.

Wesley Sneijder zet zich in voor slachtoffers: "We moeten onze krachten bundelen"

Hartverscheurend

Het nieuws van de aardbevingen kwam hard binnen bij Sneijder. "Het is hartverscheurend. Die beelden krijg je niet meer van je netvlies." De oud-voetballer kreeg de afgelopen dagen veel berichten van mensen in Turkije. "Je denkt dan bij jezelf: wat kan ik doen om ze te helpen?" In eerste instantie overwoog hij om naar Turkije te gaan. "Maar het is bijna onmogelijk om daar te zijn en je effectief in te zetten."

Quote

De wederopbouw zal jaren duren.

Wesley Sneijder

'Aftrap'

Sneijder realiseerde zich dat hij zijn netwerk ook vanuit Nederland kon inzetten. "Je moet de krachten bundelen en op die manier zorgen dat je zoveel mogelijk geld ophaalt voor de slachtoffers." Hij benadrukt dat het niet bij een eenmalige actie moet blijven. "Laat dit alsjeblieft een 'aftrap' zijn. We mogen dit de komende maanden niet vergeten. De wederopbouw zal namelijk jaren duren."

Voetbalshirts en aanvoerdersbanden

Om zoveel mogelijk geld in te zamelen, heeft Sneijder zijn contacten in de voetbalwereld benaderd om spullen als voetbalshirts en aanvoerdersbanden te doneren. "Mensen kunnen via de site iksteunmee.nl bieden op de spullen en het geld gaat naar de slachtoffers van de aardbevingen." Volgens Sneijder kunnen mensen zowel nationale als internationale items verwachten. "Hopelijk staan er straks duizenden shirtjes op en halen we op die manier zoveel mogelijk op voor de mensen die de steun goed kunnen gebruiken. Nogmaals, laat dit een aftrap zijn."

Giro555

Door de aardbevingen in Turkije en Syrië is het leven van tienduizenden mensen volledig verwoest. Wil je steun bieden en ervoor zorgen dat de inwoners genoeg medische zorg, voedsel, water en onderdak krijgen? Doneer dan nu via Giro555. Meer lezen over de laatste ontwikkelingen? Ga naar FunX.nl/giro555.

Geef nu

Ster advertentie
Ster advertentie