FunX

Idaly: "Veel muziek uit deze tijd klinkt hetzelfde"

  1. Newschevron right
  2. Idaly: "Veel muziek uit deze tijd klinkt hetzelfde"

“Veel muziek uit deze tijd klinkt hetzelfde.” Het is een harde uitspraak voor iemand die nog veel van zichzelf moet laten horen in de Nederlandse muziekindustrie. Maar rapper Idaly bedoelt het zonder enige disrespect en weet zeker dat zijn sound anders is dan die van de rest.

“Het is ook logisch, want als iets werkt, dan doet iedereen het. Maar ik heb ervoor gekozen het niet zo te doen.”

eigen saus

Door VICE werd de Amsterdammer ooit ‘stiekem de meest veelbelovende artiest van Nederland’ genoemd. En, misschien is dat ook wel zo. Na z'n eerste EP Eindelijk, is het morgen tijd voor zijn tweede EP NU. Daar vertelde hij vanochtend over bij Fernando in Start.

“Het is lastiger om dan iets dat vinden wat nieuwer is met een eigen sausje. Maar ik denk dat het het wel waard is voor op de lange termijn.”

Idaly heeft de afgelopen tijd veel muziek gemaakt en zegt dat hij zeker genoeg tracks heeft liggen om de wereld in te gooien tot aan 2019.

No pressure

Het complimentje van VICE beschouwt de artiest - hij ziet zichzelf niet slechts als rapper - niet als extra pressure, maar meer als motivatie om de muziek die hij heeft liggen, nog sneller uit te brengen. Maar eerst nog even morgen, want de nieuwe EP is volledig geproduceerd door Reverse en Garrincha en heeft een aantal knallers samen met onder andere Jonna Fraser en 3robi.

Die tune met Jonna, Bewegen, is er bijvoorbeeld eentje in de Surinaamse muziekstijl kaboela. En met 3robi levelt hij zo heerlijk op het nummer 1087, dat het volgens Fernando ook echt terug te horen is.

“Het is een hele goede vriend van mij en m’n broer. Ik ben er persoonlijk ook van overtuigd dat de muziek beter wordt als je los daarvan ook gewoon op een bepaalde manier met elkaar kunt levelen. Zo houd je het gewoon echt. In het ideale geval, heb ik dat het liefst.”

verliefd, maar niet romantisch

Idaly is niet echt een romantische guy, maar er staat wel een verliefde tune tussen de tien tracks op zijn EP. De titel: Verdient. Het gaat over een meisje waar je helemaal gek op bent en voor wie je volledig wil gaan.

“Ik ben niet echt romantisch, maar als ik echt verliefd op haar ben, dan weet ze dat ook. Ik ben ook niet echt een prater. Muziek is hoe ik communiceer.”

NU NU

De korte en simpele naam van Idaly’s EP, heeft een krachtige betekenis. “Ik denk wel op lange termijn, maar toch vind ik dat NU het moment is dat telt.”

Ster advertentie
Ster advertentie