FunX

"La koekaracha die daai in die kitsjen"

  1. Newschevron right
  2. "La koekaracha die daai in die kitsjen"

"The time has broken to talk over Dutch English." De 'gebroken' Engelse zinnen van Nederlanders, oftewel Dunglish, kunnen behoorlijk pijnlijk zijn. Beter of eerder onderwijs in de taal hadden misschien wat flink gênante momenten kunnen voorkomen.

De aanbeveling van Platform Onderwijs2032 kan daarom een uitkomst zijn. De adviesgroep stelt onder andere voor kinderen vanaf groep één al Engels te leren. Dat moet de kleuters een streepje voor geven in de toekomstige arbeidsmarkt. De ideeën zijn nog niet definitief en de denktank roept leerlingen, leraren, ouders en anderen op hun mening te geven.

STEENKOLENENGELS

Als de taalplannen van Onderwijs2032 doorgaan, spreekt elke nu nog ongeboren Nederlander binnen een paar jaar vloeiend Engels. Genieten van steenkolenengels zit er dan niet meer bij. Dus leun achterover en check voor misschien wel de laatste keer de meest legendarische en nieuwste uitspraken.

"La koekaracha die daai in die kitsjen." Hygiëne-expert Rob Geus laat meerdere talenknobbels horen.

Je kan niet boos zijn op Van Gaal als hij toegeeft dat "he's running behind the facts"

De jongens van AttractionGymTV maken er een uitdaging van zo fout mogelijk Engels te praten. Én tegelijkertijd vrouwen te versieren. Ooit gedacht aan de openingszin"Get nou tits, joe loek lijk my next freundin"?

Is Engels leren op jonge leeftijd een goede zet of heb jij andere ideeën over het onderwijs van de toekomst? Laat een reactie achter of neem contact op met platform Onderwijs2032.

Ster advertentie
Ster advertentie