FunX

CritiX Café: Over het dragen van hotpants en virtueel vreemdgaan

  1. Newschevron right
  2. CritiX Café: Over het dragen van hotpants en virtueel vreemdgaan

In je hotpants naar je werk of naar school, kan het? Of kan het écht niet. In het Duitse plaatsje Baden Wurttemberg vinden ze het echt niet kunnen en daar is het zelfs verboden om in zo'n broekje naar school te gaan. Stellen de mensen zich daar aan? De CritiX Café-stelling van de afgelopen week luidt dan ook: "Hotpants dragen naar school of werk kan prima". Eens of oneens?

'Notpants'
Fashionblogger Aruna Gopal van dailydigest.nl schreef onlangs een artikel met alle fashion no-no's op kantoor. “Ik denk dat het afhangt van waar je werkt, maar ik zou me heel ongemakkelijk en bekeken voelen in hotpants”, zegt Aruna. Volgens de fashionblogger heeft onderzoek uitwezen dat vrouwen die zich sexy op kantoor kleden vaker een promotie mislopen, dan vrouwen die traditioneler gekleed gaan. Ook vertelt ze welke kledingstukken je het beste kunt vermijden op kantoor.

Reporter Fadya ging de straat op met de stelling. "Naar werk of school vind ik het niet kunnen, omdat het niet netjes en representatief is."Virtueel vreemdgaan
Naast het uitgebreid bespreken van de stelling, werd er natuurlijk nog een ander interessant onderwerp aangesneden. Over de grenzen van virtueel vreemdgaan, want daar valt tegenwoordig best veel over te zeggen.

Iedereen praat online met elkaar via WhatsApp, Instagram en Snapchat. Maar stel dat je in een relatie, een beetje babbelt met iemand anders en dat het al snel wat flirteriger en seksueel getint wordt? Gaat dat allemaal te ver? Is dat respectloos naar je partner toe? Beschouw je dat als vreemdgaan? Of is dat flirten zonder bijbedoelingen, zoals dat ook weleens gebeurt in real life?

Tijn van Ewijk onderzoekt man/vrouw relaties, is flirtcoach en lichaamstaaldeskundige. Ook scheef hij het boek Masterflirt. De professionele flirt Tijn van Wijk gelooft niet in vreemdgaan.Online flirten schadelijk voor je relatie?
Met apps als Tinder en datingsites als Second Love, lijkt het steeds makkelijker om online te flirten en een romance te beginnen, zelfs als je al een relatie hebt. Valt virtueel flirten, dus chatten en foto's versturen, ook onder vreemdgaan of is het onschuldig? En in hoeverre is online flirten schadelijk voor je relatie? Aashna vroeg het aan seksuoloog Erik van Beek.

Ster advertentie
Ster advertentie