FunX

Stormzy belooft een zieke show te geven op WOO HAH!

  1. Newschevron right
  2. Stormzy belooft een zieke show te geven op WOO HAH!

Stormzy is binnenkort weer back in The Netherlands! De Britse rapper gaat op 13 juli shinen op het WOO HAH! Festival en natuurlijk gaat de roof weer on fire. FunX-dj Fernando pakte zijn mobiel en belde Stormzy op om te vragen wat we allemaal kunnen verwachten. En of course nog een paar andere vraagjes nu hij toch aan de lijn is!

funxvideo_5cdec70cd1124

WOO HAH!

Over zijn optreden op WOO HAH! kan Stormzy ons één ding zeker beloven: een dikke fissa vol met ENERGY. Onmogelijk om dat zonder hoofdletters te schrijven. “Ik ben niet het type dat zijn eigen liveshow ophemelt,” zegt Stormzy. “Maar je kunt zeker een geweldige show van me verwachten.”

VOSSI BOP

Stormzy dropte onlangs ook zijn track VOSSI BOP. Hij vertelt Fernando dat de track de belichaming is van zijn eigen DNA en rapstijl. Damn, de boy gaat diep. Wat de ingrediënten zijn? Stormzy: “Zelfverzekerdheid, flair, stijl, krachtigheid, overtuiging, gif en humor.” Dat is nog eens wat anders dan je standaard lijstje.

"Elke lyric, akkoord, riff en melodielijn heeft een bepaald doel."

Nieuw album

Maar Stormzy is ook bezig met een nieuw album! Wat kunnen we daarvan verwachten? “Het wordt absoluut anders en grootser dan mijn vorige album. Ik wil niet zeggen dat 'ie beter wordt, want dat zou te makkelijk zijn om te zeggen. In dit album heeft elke lyric, akkoord, riff en melodielijn een bepaald doel.” De Britse rapper geeft aan dat hij alle ontwikkeling - die hij de afgelopen twee jaar doormaakte - in het nieuwe album heeft gestopt. Dat belooft veel goeds dus!

Boek

Alsof zijn lyrics niet diep genoeg zijn, bracht Stormzy afgelopen jaar ook nog eens een boek uit. Stormzy is trots op de uitkomst: “Om de een of andere reden onderschat ik vaak wat ik bereikt heb. Ik denk dat dit boek mij eraan herinnert dat ik trots mag zijn op mezelf en hiermee andere mensen kan inspireren.”

Music

Natuurlijk wilde Fernando nog even weten naar welke muziek Stormzy zelf luistert. En toen kwam hij met een oude bekende van FunX! “Ik weet dat het cliché klinkt als artiest, maar ik luister naar allerlei soorten muziek. Als je nu in mijn auto stapt, krijg je Aya Nakamura te horen. Een Franse meid die ongelooflijk is.” Oh, we know, Stormzy. We know!

Ster advertentie
Ster advertentie