FunX

Gameking Boris: "gameverslaafden behandelen is oplichterij"

  1. Newschevron right
  2. Gameking Boris: "gameverslaafden behandelen is oplichterij"
Instellingen behandelen jongeren met een game- en internetverslaving, maar is gamen dan net zo verslavend als drugs? De CritiX-stelling van gisteren was daarom: 'Gamen en surfen op internet is net zo verslavend als drugs'.

Stemmen

Slechts een kleine meerderheid van de stemmers op FunX.fm en de FunX-App was het eens met de stelling. Zo'n 51 % klikte op 'eens'. Nemen we een game- of internetverslaving niet serieus of vindt het grootste deel het probleem niet zo groot als iemand met een drugsverslaving?

Oplichterij

Gameking Boris van de Ven vertelde presentator Q-Bah dat hij gameverslavingen onzin vindt. "Drugs zijn lichamelijk verslavend, games niet. Ik vind die behandelingen pure oplichterij. Keith Bakker heeft ook zoiets opgericht voordat hij de bak in ging. Dat bleek nergens over te gaan. Het is bangmakerij voor mensen die denken: 'Oh, mijn kind is verslaafd aan games'. Onzin dus."

Geen sociaal leven

Boris vindt dat mensen die dag en nacht computeren, niet goed bezig zijn: "Als je dag en nacht achter je computer zit, doe je iets verkeerd. Maar mensen die totaal geen sociaal leven opbouwen, hebben een ander probleem. Dat heeft niets te maken met gamen of internetten. Er is ook nooit bewezen dat een gameverslaving bestaat. Ik heb er zelf onderzoek naar gedaan."

Reactie Mitta en Gamekings Boris:Reacties van luisteraars

Lisa: "We zijn allemaal internet-verslaafd. Niemand kan meer zonder Twitter en Facebook."
Venety: "Ik speel minstens vier uur per dag games op Facebook. Als ik stop, was alles voor niets."
Sana: "Aan een internet- of game-verslaving ga je niet dood."
Indra: "Zo'n verslaving maakt veel stuk, net als drugs en alcohol."
Ash: "Met gamen kan ik soms ook niet stoppen. Ik moet het halen!"
Ster advertentie
Ster advertentie