FunX

Hi5: Sarriel Taus oud medicijntester maar nu eigenaar van Fifteen

  1. Newschevron right
  2. Hi5: Sarriel Taus oud medicijntester maar nu eigenaar van Fifteen
Sarriel Taus werd 48 jaar geleden geboren in Suriname. Op zijn vierde verhuisde hij met zijn ouders naar Nederland. Na het afronden van zijn studie bedrijfseconomie is hij aan de slag gegaan als manager op de telecom-afdeling van een investeringsmaatschappij. Na elf jaar was de creatieveling toe aan iets nieuws en dit kwam in 2004 tot uiting. Sarriel Taus opende het restaurant Fifteen in Amsterdam, het eerste restaurant dat de gedachtegoed van Jamie Oliver adopteerde. Hij schoof aan bij Hi5 en vertelde het verhaal hier achter.

Bijbaantjes

Na het afronden van zijn vwo-diploma heeft Sarriel kort bedrijfskunde gestudeerd, maar hij besloot al vrij snel te switchen naar de opleiding bedrijfseconomie. De jonge Taus werkte tijdens deze periode als glazenophaler, afwasser en kok, maar het meest opmerkelijke is toch zijn bijbaan als medicijntester. Tijdens zijn studententijd ontwikkelde hij zijn passie voor koken, eten en drinken. Zo was hij degene die vaak kookte voor de andere bewoners van het studentenhuis.

Fifteen

Als algemeen directeur van het restaurant Fifteen, overziet Sarriel Taus eigenlijk alles binnen het bedrijf. Hij noemt zichzelf ook wel de CTO, oftewel de Chief Tasting Officer. Zo proeft hij alle gerechten die op het menu staan en besteed hij veel aandacht aan de details. Hij is erg betrokken bij het restaurant en staat hij regelmatig zelf op de vloer.

HI5 gemist

Hieronder kan je de uitzending met Sarriel Taus terug luisteren en horen hoe Ahisha solliciteert naar een stageplek als reserveringsmedewerker. {audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/hi5/hi5_201209091700.mp3{/audio}
Ster advertentie
Ster advertentie