FunX

Tien jaar YouTube! Hoe word je eigenlijk een YouTube-ster?

  1. Newschevron right
  2. Tien jaar YouTube! Hoe word je eigenlijk een YouTube-ster?

In het Hilversumse Beeld & Geluid is op dit moment de tentoonstelling Let's YouTube bezig. YouTube bestaat namelijk tien jaar! YouTubers zijn de sterren van nu. Maar hoe word je eigenlijk een succesvolle YouTuber? Hassan & Jasmine vroegen het aan Niels Verhoeven van Social1nfluencers, een bureau voor jonge YouTube-talenten.

WATWEETJIJ?

Défano Holwijn is misschien wel één van de bekendste YouTubers. Maar wat heeft een goede YouTuber eigenlijk nodig?

''Je moet gewoon een goede vibe hebben en iets nieuws brengen. Mijn tip: doe wat je zelf leuk vindt. Niet wat in de mode is, want dat gaat toch weer over.''

Luie YouTuber

Het leven van een YouTuber klinkt misschien chill, maar het duurt wel even voordat je er echt geld mee kan verdienen. In 2009 hield Défano voor het eerst een camera vast, maar pas eind 2014 ging hij er geld mee verdienen.

''Het is veel werk. Mensen onderschatten het echt. Ik ben nog wel een luie YouTuber, maar al dat filmen en editen kost veel tijd.''

WEGRENNEN

Een bekende YouTuber zijn heeft ook nadelen. Anoniem over straat gaan lukt hem vaak niet meer en hij wordt vaak aangesproken. Maar er zijn ook mensen die door zijn #WATWEETJIJ?!-video's niet meer in zijn buurt durven te komen. Zo werd hij niet geholpen in een winkel toen hij haar een hele gewone vraag wilde stellen.

''Ik vroeg: mag ik iets vragen? Zij riep gelijk: ''Nee, nee, nee!''''

Ster advertentie
Ster advertentie