FunX

"Alleen Maar Nette Mensen niet racistisch"

  1. Newschevron right
  2. "Alleen Maar Nette Mensen niet racistisch"
De film 'Alleen Maar Nette Mensen' is afgelopen woensdag in Amsterdam in première gegaan. Het is een verfilming van het gelijknamige boek van Robert Vuijsje. Het verhaal gaat over David Samuels die uit een welgesteld Joods gezin komt. Hij besluit op zoek te gaan naar een typische ghetto fabulous vrouw met grote borsten en billen. Hij hoopt zijn droomvrouw in de Bijlmer te kunnen vinden. Vanmorgen waren hoofdrolspelers Geza Weisz en Imanuelle Grives te gast in Start.

Gewichtstoename
Imanuelle heeft voor haar auditie het boek van Robert Vuistje gelezen. Ze kwam erachter dat de hoofdpersonage een volle vrouw is. Toen ze door de eerste ronde heen was besloot ze om vijf kilo aan te komen om er voller uit te zien. "Tijdens mijn vakantie heb ik mij niet ingehouden. Alles wat op mijn pad kwam at ik", aldus de actrice. De tweede ronde ging ook goed en ze kwam in aanmerking voor twee rollen. Uiteindelijk kreeg ze de rol van Rowanda waarvoor ze nog 10 kilo extra aankwam. Haar totale gewicht kwam op 80 kilo te liggen.

Wennen
Grives moest even wennen aan de lichamelijke veranderingen. Ze ging er anders door lopen en merkte dat ze ook anders werd aangesproken omdat haar billen en borsten enorm in omvang waren toegenomen. "Ik vond het echt lastig, het ging echt snel. Ik zag op een gegeven moment dat ik cellulitis op m'n buik had", voegde ze er nog aan toe.

Stereotypering
Toen het boek 'Alleen Maar Nette Mensen' werd gelanceerd, kreeg schrijver Robert Vuisje naast positieve reacties ook kritiek te voortduren. Enkele critici vonden het boek racistisch vanwege stereotypering en bepaalde opmerkingen. Geza kan zich niet vinden in deze kritiek: "Als ik dat had gevonden, dan had ik 't niet kunnen doen. We hebben een ode aan de zwarte vrouw gebracht en niet op een manier om ze te kijk te zetten. Het is op een liefdevolle manier gemaakt" , aldus de acteur.

Op straat
Geza werd op straat wel even negatief aangesproken over zijn rol in de film. "Een Surinaamse vrouw kwam kwaad op mij afgerend en zei: 'He die kaolo film van jou, ben je gek of zo?!'", vertelde hij. De boze dame vroeg hem vervolgens wel of ze met hem op de foto mocht. "Tegen die vrouw wil ik zeggen: het is een comedy. Het is een uitvergroting van de werkelijkheid, wat vaker gebeurt in films", aldus Geza.

Beluister het complete interview hieronder.
{source}

{/source} Titelsong
Fernando belde vanochtend ook met producer Reverse, die verantwoordelijk is voor 'Draf', de titelsong van Alleen Maar Nette Mensen. Draf is tevens de eerste single van zijn langverwachte solo-album, waarop king of the dancehall Beenie Man te horen is. Reverse vond de samenwerking erg tof, maar noemt Beenie wel erg apart: "Hij is heel erg straight forward. Zegt gewoon wat hij denkt." Zo had de dancehall veteraan kritiek op zijn engineer."Hij vond dat mijn engineer te traag was en zei: move on, move on, next engineer!"

{source}

{/source}

Ster advertentie
Ster advertentie