FunX

Moshpitten met een live orkest? Sor krijgt het voor elkaar op Woo Hah!

foto: Nikki van Toorn
  1. Newschevron right
  2. Moshpitten met een live orkest? Sor krijgt het voor elkaar op Woo Hah!

Vaak zijn de ingrediënten voor een hiphopshow simpel: een rapper, een dj, draaitafels, een microfoon en versterkers. Het is vervolgens aan de artiest om er iets magisch van te maken. De laatste jaren treden steeds meer rappers op met een live band. De 25-jarige sor tilde het zondag op WOO HAH! x Rolling Loud naar een nieuw level en zorgde met een orkest voor een clash tussen hiphop en klassieke muziek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Klassieke invloed

Dat was voor mensen die sor niet kennen waarschijnlijk even wennen: een podium gevuld met muzikanten met klassieke instrumenten met daarvoor een stuiterende sor. Fans van hem hoorden de klassieke invloed al eerder in onlangs verschenen albums. Bae Doven No. 1 en Bae Doven No. 2 verschenen afgelopen halfjaar als eerste twee delen van zijn driedelige debuutalbum. Dat sor gevoel heeft voor klassieke muziek werd begin dit jaar duidelijk toen hij het tv-programma Maestro won, een wedstrijd waarin BN'ers een orkest moeten dirigeren.

Quote

''Ik maak nu foto’s met mensen van mijn leeftijd en mensen met de leeftijd van m’n oma.''

sor

Jong & oud

''Ik maak nu foto’s met mensen van mijn leeftijd en mensen met de leeftijd van m’n oma'', vertelt sor over de invloed van het programma tegen Fernando in de studio op WOO HAH! x Rolling Loud. Het optreden op WOO HAH! x Rolling Loud was ''onwerkelijk, maar ook logisch.'' Sor en WOO HAH! x Rolling Loud gaan way back. Drie jaar geleden stond hij op de kleinste stage. De afgelopen twee jaar was sor geboekt, maar kon het festival telkens niet doorgaan. Zaterdag opende hij op het grootste podium op het terrein.

sor: ''Het optreden op Woo Hah! was onwerkelijk, maar logisch''

Sorkest

En hoe. De clash van de harde bassen en soms zachte vioolgeluiden zorgt voor een unieke combinatie. Het orkest van sor, omgedoopt tot 'sorkest' bestaat uit muzikanten van het Codarts Pop Orchestra. Sor kreeg gezelschap van zijn hiphopfamilie Black Acid op het nummer Rendez-Vous. ''We maken muziek door shit die we hebben meegemaakt. We zijn meer dan homies.''

Ster advertentie
Ster advertentie