FunX

Het verhaal achter Coolcat

  1. Newschevron right
  2. Het verhaal achter Coolcat
Roland Kahn is eigenaar van Coolcat, het kledingmerk voor jongeren dat in 1979 door hem werd opgericht. Bij Roland zit mode in het bloed, zijn beide opa's werkten in de branche. Hij noemt zichzelf Master of Practice, omdat hij vooral in de praktijk veel geleerd heeft. Zondag 20 mei vertelde hij zijn verhaal in Hi5! Winkeltje
Roland Kahn is drie keer van de HBS verwijderd voordat hij concludeerde dat een opleiding niet zijn ding was. Hij is gestopt met de opleiding en gaan werken bij de Bijenkorf, waar hij veel ervaring opdeed om zijn eigen bedrijf te beginnen. Eind jaren zeventig was zijn eerste winkeltje op de Nieuwendijk in Amsterdam een feit. Nu is Roland naast Coolcat ook eigenaar van onder andere America Today, MS Mode en Sapph.

Eerherstel
Toen Roland 14 jaar was ging het bedrijf van zijn vader failliet. Hij wist toen zeker dat hij ondernemer wilde worden, om te laten zien dat het wél kan, dat je wel succesvol kan zijn. Failliet gaan was "niet cool", zoals Roland zelf zegt. Hij wilde eerherstel voor de familie.

Hi5 gemist
Hieronder kan je de gehele Hi5-uitzending met Roland terug luisteren en horen hoe FunX-luisteraar Lucy solliciteerd naar een stageplek Styling bij Coolcat:
{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201205201700.wma{/wmaremote}

Ster advertentie
Ster advertentie