FunX

"Op Facebook doet iedereen zich beter voor"

  1. Newschevron right
  2. "Op Facebook doet iedereen zich beter voor"
Je komt aan op een feest en je post meteen een foto van de volle bar op Facebook, dat terwijl je nog niets hebt meegemaakt. Jij bent overigens niet de enige die dat doet. Volgens een onderzoek van Facebook voelen steeds meer jongeren zich daartoe gedwongen, want wie op hun site zit, moet een leuk leven hebben. Anders hoor je er niet bij. Of toch wel?

Vandaar de CritiX stelling: ‘Op Facebook doet iedereen zich beter voor dan in het echte leven.’ Zo’n 80% van de stemmers was het daar maandag mee eens.

Reacties

Christina = eens Lekker nep op z’n Amerikaans Lilian = oneens
Nee niet iedereen, sommige mensen zetten echt alle drama op Facebook

Samenda = eens
Ik ben het er mee eens. Niemand zet zijn problemen op Facebook. Misschien een enkeling.

Randy = oneens
Dat verschilt per persoon

Claire = eens
Iedereen doet in het echte leven ook alsof hij/zij beter is dan dat die werkelijk is...

Robert = oneens
nope.. bij mij is what you see is what you get.... trouwens velen van mijn vrienden zijn familieleden en die kunnen alles controleren toch!!

CritiX

Q-Bah sprak met schrijfster Marijke de Vries die samen met Birte Schohaus het boek De Wereld Aan Je Voeten schreef. Hierin beschrijven beiden hoe o.a. Facebook ons dwingt om te doen alsof we een topleven hebben, terwijl dat vaak helemaal niet zo is.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F81887440"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie