FunX

Numidia over de kritiek op Leef: Alles wat ik doe tussen mij en Allah

  1. Newschevron right
  2. Numidia over de kritiek op Leef: Alles wat ik doe tussen mij en Allah

Numidia is nog maar 19 jaar oud, maar al hard op weg om de muziekwereld te veroveren. Niet zo gek dus dat ze is genomineerd voor een FunX Music Award in de categorie Next Best! En daar is ze superblij mee, vertelt de Meli Meli-zangeres bij Ramadan Late Night. "Vorig jaar wist niemand nog wie ik was en toen zei ik nog tegen Ouassima: volgend jaar MOET ik genomineerd zijn! Ik wil dat zo graag!"

Opgegroeid met volksmuziek

Haar nieuwe track Leef is een remake van het gelijknamige nummer van André Hazes Junior. Niet per se een artiest die je snel bij de Marokkaanse zangeres zou verwachten. Numidia vertelt echter dat ze is opgegroeid met dit soort volksmuziek: "Toen ik negen à tien was, woonde ik in Venlo. Daar achter mij had je het kamp en de voetbalvereniging waar ik voetbalde. Mijn vader chillde daar altijd in de kantine. Daar waren heel veel kampers en daar groeide ik eigenlijk tussen op. Die vinden het helemaal geweldig om dit soort liedjes te luisteren!"

RAMADAN

Numidia dropte Leef vlak voor de ramadan. Door een fout met Spotify verscheen het nummer daar een week later, midden in de ramadan. En daar kreeg ze veel kritiek op. Veel trok Numidia daar zich niet van aan: "Ze zoeken altijd wel iets." Tijdens de vastenperiode maakt de zangeres wel muziek, maar optreden in clubs slaat ze af. "Daar is heel veel alcohol in het spel en mensen zijn daar onder invloed. Het is heel lastig om dat in de ramadan te doen."

"Alles wat ik doe is tussen mij en Allah"

MAAND VAN REINIGING

Numidia vertelt dat deze ramadan best wat verandering voor haar teweeg heeft gebracht: "Toen ik net met de ramadan begon, merkte ik dat ik mensen aan het verliezen was en vriendinnen kwijtraakte. Het was eigenlijk niet eens zo jammer, want het waren allemaal mensen waarvan ik dacht: ja, jullie zijn niet eens real met mij!" Ze vertelt dat het daar diep van binnen pijn doet, maar dat ze ervan overtuigd is dat haar leven beter is zonder die mensen.

"Het lijkt alsof de ramadan jouw positiviteit naar boven haalt om alle negativiteit weg te krijgen."

FunX Music Awards

Heb jij al gestemd op de artiesten en tracks die volgens jou een FunX Music Award verdienen? Stem nu en maak kans op kaarten voor de uitreiking in Paradiso Amsterdam op 11 juni. Hier zullen onder andere Bizzey, Chivv, Kris Kross Amsterdam, Snelle, Maan en Dopebwoy een show weggeven.

Ster advertentie
Ster advertentie