FunX

Spermadonor Ed Houben gesteund door vriendin

  1. Newschevron right
  2. Spermadonor Ed Houben gesteund door vriendin
Ed Houben is al jaren privé-spermadonor en heeft inmiddels al bijna honderd kinderen verwekt. Hij kwam ooit op het idee om donor te worden nadat hij een koppel had leren kennen met een grote kinderwens. Na 10 jaar lukte het de vrouw nog steeds niet om met behulp van klinieken om zwanger te raken. Het koppel gaf uiteindelijk de moed op wat hem diep raakte.

Houben begon bij een spermabank maar liep al snel tegen de lamp aan omdat ze daar een limiet van 25 individuele nakomelingen per donor hebben. Dit was een regel voor mensen die anoniem wilden blijven. Na het lezen van een artikel in de krant dat spermabanken steeds minder mensen hielp die aan het huisje boompje beestje beeld voldeden, besloot hij zelf actie te ondernemen. Ed vond dat single vrouwen net zoveel recht hebben op een kind. Hij biedt zijn diensten als privédonor aan via zijn website.

Niet alleen zijn familie staat achter hem, maar ook zijn vriendin. Zijn zaad biedt hij niet alleen in een potje aan maar hij heeft ook seks voor met vrouwen om ze te bevruchten. Ondanks dat ontvangt hij steun van haar. "Ze weet dat ik dat niet doe om haar ontrouw te zijn, maar om vrouwen te helpen", aldus Ed. "Het is een ongelofelijk intelligente vrouw en ze is slim genoeg om door de jaloezie heen te kijken", voegde hij er nog aan toe. Als hij onvruchtbaar zou zijn en zijn vrouw met een andere man naar bed moet gaan, zou Houben dat geen probleem vinden.

Regisseur Vuk Janic heeft een documentaire gemaakt over het leven van Houben. 'De Man Met 100 Kinderen' is vanavond te zien op Nederland 2.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F61796025&show_artwork=false"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie