FunX

Mini-onderzoek: Facebook of Hyves?

  1. Newschevron right
  2. Mini-onderzoek: Facebook of Hyves?
Zit jij nog op Hyves? Pfff, dat is zoooo 2010. Zo 2009 zelfs! Hyves is voor kleine kinderen, Hyves is onoverzichtelijk, Hyves heeft nauwelijks privacy-instellingen, Hyves is niet internationaal, enz. enz. Bovendien is Hyves van de Telegraaf Media Groep. Genoeg reden dus om Hyves achter je te laten en over te stappen naar Facebook. Zou je denken! Toch zijn er bijna 11 miljoen profielen op Hyves. Daarmee is en blijft Hyves de populairste netwerksite in Nederland. De vraag is..hoe lang nog?

Facebook wil Benelux veroveren
Eind 2010 was er een lichte daling in het aantal unieke bezoekers op Hyves. Ondertussen was er een explosieve stijging te bespeuren bij aartsrivaal Facebook. Op Hyves verschijnt steeds vaker de boodschap ‘Sorry, ook ik ben verhuisd naar Facebook’.

Het lijkt er dus op dat steeds meer mensen overstappen naar Facebook. Toch zijn er 'slechts' 4,8 miljoen Nederlanders die over een Facebookpagina beschikken. Dat is niks vergeleken met Hyves. Reden genoeg dus voor Facebook om hier wat aan te gaan doen. Het Amerikaanse bedrijf maakt vandaag haar strategie bekend waarmee ze de Benelux wil gaan veroveren.

Mini-onderzoek
Gaat het FB lukken om Hyves de grond in te boren? Of is Hyves een blijvertje? We houden even een mini-onderzoek naar de huidige stand van zaken. Doe je mee? Laat hieronder weten of jij een Facebook of Hyves gebruiker bent. Of doe je aan allebei? Graag voorzien van argumenten!

P.S. FunX zit nog gewoon op Facebook én Hyves

Ster advertentie
Ster advertentie