FunX

FunX-luisteraar houdt van dikke billen

  1. Newschevron right
  2. FunX-luisteraar houdt van dikke billen
Nee, het is geen vooroordeel. Uit de reacties in de show CritiX, blijkt echt dat de meeste FunX-luisteraars van dikke billen houden. Wat een dikke bil is, daar valt natuurlijk over te twisten. Maar bijna iedereen die aan het woord kwam, vindt dat modellen met maat 32-34 echt te dun zijn.

Te dikke bil
Topmodel Ananda Marchildon werd een paar jaar geleden Holland's Next Top Model. Ze kreeg een contract bij Elite Models. Maar na een aantal opdrachten werd ze naar huis gestuurd, omdat ze haar bil te dik vonden. De maten 32,33 en 34 zijn daar standaard. Ananda klaagt het modellenbureau nu aan, omdat ze vindt dat ze inkomsten is misgelopen.

Stelling
Op FunX.fm, de FunX-app en Facebook.com/FunXFM poneerden we de volgende stelling: 'Als je dikke billen hebt, kan je geen model zijn.' Bijna 90 % van de stemmers was het er niet mee eens.

Reacties

Robin: "Oneens. Die hele modellen wereld is eenzijdig. Vaak vindt ik ze echt niet mooi... Eerder eng mager. Beetje vorm mag wel."
Adam: "Much love for thick asses!"
Ashley: "Heb je die laatste show wel eens gezien, met Doutzen Kroes? Je ziet helemaal geen rondingen..."
Naima: "Ronde modellen passen niet in de designer-kleding."

CritiX
In de uitzending met Q-Bah (ma t/m do 21-23 uur), gaf model Ilanga aan dat er een nieuwe categorie is binnen de modellenwereld. Zij is bijvoorbeeld een vol model. Ilanga werd 3e bij de Miss Maxi verkiezingen van 2011. Beluister het gesprek hieronder:Is it time for a change in the fashion industry? Wat vind jij?
Ster advertentie
Ster advertentie