FunX

Forum bij Soul Surfers op Scheveningen

  1. Newschevron right
  2. Forum bij Soul Surfers op Scheveningen
Sabine surft al 12 jaar en heeft mooie plekken gezien. Maar je komt ook op plekken waar het wat minder is, waar mensen het minder goed hebben, zegt ze. En ik dacht ik heb genomen, genomen, genomen, het is tijd om terug te geven. Toen ze op het strand van Peru aan het surfen was, zag ze een jongetje dat eigenlijk op school had moeten zitten. Hij was zo gebiologeerd door wat ik deed op mijn surfboard en ik vroeg hem of hij wilde surfen... ...maar hij kon niet zwemmen en het water was koud dus hij had een wetsuit nodig. Dus ik dacht tijd om iets te gaan doen om hem ook het water in te krijgen.

Soul Surfers Foundation
Ze richtte de Soul Surfers Foundation op, een non-profit organisatie die projecten ondersteunt met surfen als een motivatie voor minderbedeelde jongeren over de hele wereld. De definitie van een SoulSurfer (m/v) is dan ook: a surfer with a flexible personality who is not only looking for the perfect wave of best wind, but who also cares about his environment, who is interested in other cultures and who puts effort into realizing the same opportunities throughout the world.

Clean Up Kids
Een van de projecten die Soul Sufers ondersteunt is Clean Up Kids, een initiatief van surfschool eigenaren Hans van den Broek en Linde Logtenberg. Kinderen tussen de 6-12 jaar ruimen samen het zwerfvuil op het strand op en krijgen daarnaast les over zwerfvuil en over het ontwikkelingsproject in Peru. Ze sluiten de dag af met een surfles. Hassan en Sanne waren voor FunX Forum op Scheveningen bij de derde Clean Up Kids-dag:Ster advertentie
Ster advertentie