FunX

Zeven tienermeisjes zwanger na schoolreisje

  1. Newschevron right
  2. Zeven tienermeisjes zwanger na schoolreisje
Op schoolreisje gaan en vervolgens zwanger terugkomen. Het overkwam maar liefst zeven meisje van 13 en 14 jaar van één en dezelfde school in Bosnië. Met een groep van 28 meiden maakten ze een 5-daagse trip naar de Bosnische hoofdstad Sarejevo. Het was de bedoeling dat ze daar musea en andere bezienswaardigheden zouden bezichtigen, maar kennelijk hadden de tieners daar andere ideeën over.

Furieus
De ouders van de meisjes zijn furieus. Ze vinden dat de school beter toezicht had moeten houden. De Bosnische gynaecoloog Senad Mehmedbasic vindt dat de verantwoordelijkheid deels ook bij de ouders ligt. Zij hadden meer aandacht moeten besteden aan seksuele voorlichting. Maar ook onderwijsinstellingen schieten daarin te kort, zegt hij in The Daily Mail.

Seksuele voorlichting
Het incident heeft de discussie in Bosnië over seksuele voorlichting in elk geval flink op gang gebracht. En dat lijkt hard nodig want het aantal seksueel actieve meisjes tussen de 13 en 15 jaar is enorm toegenomen in de regio.

Verantwoordelijk?
Wie is verantwoordelijk volgens jou? De school, de ouders, de tienermeisjes zelf of juist de jongen die ze bezwangerd hebben?
Ster advertentie
Ster advertentie