FunX

Waarom blijf je denken aan die ene liefde?

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Waarom blijf je denken aan die ene liefde?

Een relatie die uitgaat is natuurlijk verschrikkelijk. Je hebt nergens zin in en het liefst huil je alles bij elkaar. Na een tijdje ben je 'eroverheen', of toch niet? Het blijkt dat één op de zeven ouderen nog steeds spijt heeft dat hij of zij een bepaald persoon door zijn of haar handen heeft laten glippen. Waarom blijf je denken aan die ene liefde? Morad & Shay belden met relatietherapeute Michelle van den Berghe.

Spijt

"Mensen stappen tegenwoordig sneller uit een relatie", legt Michelle uit. "Als dat té snel is gegaan, kunnen mensen gaan twijfelen." Als je je relatie hebt uitgemaakt, heb je vast wel eens gedacht: Is dit wel het juiste beslissing? Had ik niet iets langer door moeten gaan? Als je relatie uit is, ga je vaak terugdenken of zelfs terugverlangen naar je ex. "Mensen creëren vaak een ideaalbeeld van een ex, waar ze daarna niet meer bij zijn", vertelt de relatietherapeute. "Hierdoor ga je de herinneringen missen, de geuren, de kleuren...alles kan jou doen verlangen naar jouw ex."

Twijfel

Toch vertelt Michelle van den Berghe: "Mensen hebben vaak meer spijt van de dingen die ze niet hebben gedaan, dan van de dingen die ze wel hebben gedaan." Natuurlijk is het verschrikkelijk als je je relatie uitmaakt, maar volgens de relatietherapeute is het vaak wel beter. En toch komen veel ex-stelletjes weer bij elkaar. Daar heeft de relatietherapeute nog geen verklaring voor gevonden, maar ze vindt het wel superleuk!

Ster advertentie
Ster advertentie