FunX

"Malaika is meer dramaserie dan soap"

  1. Newschevron right
  2. "Malaika is meer dramaserie dan soap"
Juvat Westendorp en Curt Fortin zijn vanaf maandag 25 maart te zien in de soap Malaika, die elke werkdag wordt uitgezonden op RTL5. Juvat speelt de rol van Bas en Curt is Mike in de serie. Vrijdagmorgen waren ze te gast in Start om te praten over hun nieuwe tv-avontuur.

In Malaika volg je een groep jongeren dat stage loopt bij zorgcentrum Malaika. De nieuwe soap gaat over hun leven, de liefde, hun problemen en romances.Invloed zorg
Malaika is een initiatief van verschillende zorgorganisaties. Met de serie willen ze jongeren warm maken voor een baan in de zorg.

Fernando vroeg zich af in hoeverre de zorg niet te veel invloed heeft op de serie. "Ik was er ook bang voor, ik was bang dat het één grote tandpastareclame zou worden," zegt Curt. Maar de schrijvers hebben het heel goed opgelost volgens hem. "Je hoort hooguit af en toe een oneliner als: zorg is belangrijk, je moet staan voor de mens."

Meer een dramaserie
Op dit moment hebben we in Nederland maar één echte soap: Goede Tijden Slechte Tijden. Andere soaps zoals Goudkust en Onderweg Naar Morgen zijn inmiddels alweer gestopt. Toch zijn Juvat en Curt ervan overtuigd dat Malaika een blijvertje kan worden. "Malika geeft veel meer het gevoel van een dramaserie dan een soap," zegt Juvat. "Het is ingrijpend en mensen kunnen zich ermee identificeren."

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F84393153"></iframe>
{/source}

Ster advertentie
Ster advertentie