FunX

Bonjasky: "wilde niet stoppen met verlies"

  1. Newschevron right
  2. Bonjasky: "wilde niet stoppen met verlies"
Remy Bonjasky heeft keihard getraind voor zijn eerste gevecht in drie jaar, dat afgelopen weekend plaats vond. Hij won de wedstrijd tegen Anderson Silva, maar de comeback viel zwaarder uit dan hij vooraf had gedacht. De kickbokser raakte vorige maand zwaar geblesseerd tijdens een looptraining en scheurde daarbij zijn hamstrings. "Veel mensen weten het niet, maar ik heb maar twee weken kunnen trainen voor deze wedstrijden. Ik heb wel heel hard getraind en daarom kon je in de wedstrijd zien dat ik conditie tekort kom."

Moeder

Na de wedstrijd kreeg Remy veel kritiek, maar dat deert de topsporter niet. "Het doet me weinig. Dat is in al die jaren zo geweest. (..) Ze weten niet dat er misschien wel hele felle dingen voor die wedstrijd gebeurd zijn." Zo verloor hij ooit zijn moeder voor de wedstrijd en kreeg hij achteraf veel kritiek. "Ik word dan niet boos, maar ik denk dat die mensen niet zo slim zijn." Remy kan een wedstrijd afzeggen, maar vindt dat niet netjes richting zijn fans. Hij heeft na de dood van zijn moeder in 2007 wel een wedstrijd afgezegd, maar vier maanden daarna moest hij weer vechten en toen ging het niet echt lekker. "Toen dacht ik wel na om eruit te stappen, maar mijn moeder kennende had ze gezegd dat ik moet doorgaan."

Comeback

Remy Bonjasky stopte in december 2009 met kickboksen, omdat hij serieuze oogproblemen had. Toch heeft hij nooit gedacht aan helemaal stoppen: "Ik heb de deur altijd op een kiertje gehouden, want ik verloor mijn laatste wedstrijd. Zo wil je niet eindigen, dat doe je met een mooie klapper of een mooie winst." De kickbokser zegt dat hij zijn comeback maakt voor het geld. "Je wilt gewoon die ring in, omdat er iets knaagt aan je."


{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F63025035&show_artwork=false"></iframe>
{/source}

Bonjasky vs Silva

FunX-luisteraar Bilal was afgelopen weekend aanwezig bij de comebackwedstrijd van Remy Bonjasky tegen Anderson Silva. Hij en zijn vrienden vonden het opvallend dat Bonjasky won. Zij hadden het gevoel dat Silva meer punten had gescoord dan Bonjasky. Luister hier wat Bonjasky daarop te zeggen had:

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F63025550&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Remy Bonjasky in Start

{audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/start/20121011080001.mp3{/audio}
Ster advertentie
Ster advertentie