FunX

Doneer jouw festival 'left overs' aan een vluchtelingenkamp!

  1. Newschevron right
  2. Doneer jouw festival 'left overs' aan een vluchtelingenkamp!
Lowlands heeft maar liefst zes campings waar na afloop van alles blijft staan, zoals tenten, slaapzakken, bouwzeilen, luchtbedden en stoeltjes. Zonde! Precies zo dacht Tom Pieper erover en hij is de spullen daarom gaan ophalen. Speciaal om het naar de 'bewoners' van de vluchtelingenkamp in het Franse stadje Calais te brengen. Zij kunnen het zeker goed gebruiken. "Het ziet eruit als een vluchtelingenkamp in Afrika."

Tom wilde graag iets doen, maar wist in eerste instantie niet zo goed wat. Na het bekijken van docu's en andere beelden, kwam hij op dit briljante idee. "Toen ben ik zelf naar Calais gereden." De spullen die hij van slechts één camping al heeft verzameld: meer dan 250 luchtbedden, 150 bouwzeilen, meer dan 60 tenten, 100 stoeltjes en nog wat slaapzakken.

Heren: doneer je oude kleding!
In het vluchtelingenkamp om Calais verblijven voornamelijk mannen. Daarom deed Tom een oproepje: als je mannenkleding voor in de winter weg wil doen, is het meer dan welkom! Meer informatie over het verzamelpunt, vind je via hun Facebookpagina of de doneerjedeken.org. Fernando en Hans doneren in ieder geval ook wat oude kleding!

Ster advertentie
Ster advertentie