FunX

Fernando bij RTL Late Night: "Ingrijpen voordat Kanye West sterft"

foto: RTL Late Night
  1. Newschevron right
  2. Fernando bij RTL Late Night: "Ingrijpen voordat Kanye West sterft"

FunX-dj Fernando sprak bij RTL Late Night uitgebreid over Kanye West en de opmerkelijke uitspraak die de superster onlangs deed over de slavernij. Bij een programma van TMZ noemde Kanye slavernij "een keuze" en dat schoot bij heel veel mensen in het verkeerde keelgat. Fernando vond het een enge uitspraak, maar maakte ook duidelijk dat hij op dit moment vooral hulp nodig heeft: "Ik zie een man die schreeuwt om hulp. Je moet je afvragen wat er met hem aan de hand is."

Ingrijpen voordat Kanye sterft

Fernando vroeg zich direct na de uitspraak af waar Kanye mee bezig was en hoopt oprecht dat iemand snel ingrijpt: "Ik werd verdrietig toen ik de documentaires over Avicii, Whitney Houston en Amy Whinehouse zag. Waarom grijpt niemand uit Kanye's omgeving in? Iemand vanuit het management of de platenmaatschappij moet ingrijpen, want dit gaat fout. Ik wil geen documentaire op Netflix zien, omdat Kanye West er niet meer is."

Kanye for president?

Kanye kondigde eerder aan dat hij president zou willen worden van de Verenigde Staten, maar dat lijkt op dit moment misschien niet zo'n goed idee. Humberto vroeg Fernando hoe Kanye ooit op dat idee is gekomen: "Als Trump president kan worden, dan kan Kanye dat ook", zei Fernando. "Hij ziet in Trump een voorbeeld van iemand die ook van niets, iets heeft gemaakt." Volgens Fernando is Kanye West een slimme jongen als je naar de interviews uit het verleden kijkt. Hij is volgens de FunX-dj vooral de weg kwijt en hard op weg naar een breakdown: "Als hij president wordt hou ik mijn hart vast."

Het interview met Fernando over Kanye West check je vanaf de 42ste minuut.

Ster advertentie
Ster advertentie