FunX

FunX is Laat!

  1. Newschevron right
  2. FunX is Laat!

Laat... met de jaarplannen voor 2009. Maar op donderdagavond 29 januari zijn ze dan toch aan het publiek gepresenteerd! De presentatie was in handen van Jorgen Raymann en er werden optredens verzorgd door nieuw talent Ehsan, Nathalie Makoma, Fouradi en Maj Farah en het internationale dansgezelschap Juste Debout. Tijdens het avondvullende programma nam FunX afscheid van drie belangrijke personen voor de organisatie en lanceerde Don Diablo een nieuwe muziektijl: FunX Dance.


De avond was live te volgen via een videostream op FunX.fm en op het Rotterdamse metrostation Beurs.


Een overzicht van de jaarplannen die gepresenteerd werden en samenvatting van de avond vindt u hieronder, inclusief de videos behorende bij de speerpunten.

Bekijk de foto's van FunX is Laat! in de Schiecentrale hier.Jongerenjaar
Rotterdam is jongerenhoofdstad 2009. De stad ontplooit dit jaar veel initiatieven voor jongeren, onder andere veel evenementen. FunX reporter Salomé trekt als ‘Rotterdammer van het Jaar’ voor FunX de stad in om verslag te doen van diverse initiatieven in de maasstad.

{youtubejw}jbK1U0WQzP8{/youtubejw}

High Five
Dutchversity en FunX gaan samenwerken op het gebied van arbeidskansen in het bedrijfsleven voor jongeren. De zender gaat vanaf maart op zondagmiddag een programma maken dat jongeren en bedrijven in contact brengt. Er is veel aandacht voor diversiteit en kansen op de arbeidsmarkt voor jongeren én bedrijven.

{youtubejw}vCYw5PrYjj0{/youtubejw}

Ghetto Radio
Ghetto Radio verzorgd in Nairobi radio-uitzendingen voor jongeren in de stad om hun bewust te maken van de kansen die ze hebben, naar het format van FunX. In navolging van 3FM zette Ghetto Radio in december ook een Glazen Huis op in Nairobi. Het Glazen Huis thema ‘vluchtelingen’ is dagelijks van toepassing op de Keniaanse bevolking. FunX presentatrice Shay bezocht in december het Glazen Huis van Ghetto Radio om aandacht te vragen voor het vluchtelingenthema onder het motto “On the run, not outta sight!”.

{youtubejw}DUXjKFgZo7M{/youtubejw}

Events
FunX is komend jaar actief betrokken bij diverse evenementen in het land. Denk aan onder andere Pleasure Paas Party, Skills Masters, Dunya Festival, WK Amsterdam, Festival Mundial, Parkpop, Battle Of Drums en het Zomercarnaval. Net als voorgaande jaren zendt FunX vanaf diverse evenementen live uit vanuit een mobiele studio en maakt reportages en live call-ins. Ook videostreaming en beeldreportages worden gemaakt van diverse evenementen.

{youtubejw}YoakAcszZ-I{/youtubejw}


FunX TV

In het nieuwe jaar gaat FunX zich meer toeleggen op beeldproductie. Hiervoor hebben beeldproducers een intern opleidingstraject gevolgd met workshops van onder andere Justus van Oel (Adformatie), Humberto Tan, Hans Simonse (VPRO) en Darren Carter (The Frame Factory).

De Speciaalzaak (Tim Beumers) en Pezpaq TV (Yahia Yousfi) worden als eerste gelanceerd met een eigen website met online tv-uitzendingen.

{youtubejw}wMk78kDTB7s{/youtubejw}

FunX Dance

Op donderdag 29 januari lanceerde Don Diablo tijdens een muzikale show een nieuwe muziekstijl binnen het format van de zender: FunX Dance. Luisteraars kunnen voortaan 24/7 terecht voor de nieuwste muzikale FunX flavour met muziek van onder andere Don Diablo, Robin S., Bob Sinclar en David Guetta.


{youtubejw}2Y9twVQ99NQ{/youtubejw}

Programmeur Reinout van Gendt: “De Nederlandse dance scene is volop in ontwikkeling. Na de electronische dance van de jaren negentig wordt er tegenwoordig veel geëxperimenteerd met rythmische dance en crossovers tussen alle denkbare muziekstijlen. Ons publiek beweegt daarin mee, dus FunX ook. Zo mag je van ons verwachten dat we bijvoorbeeld ook Turkse dance gaan draaien. De mix is en blijft het uitgangspunt van FunX.”


DJ Don Diablo lanceerde de nieuwe FunX Dance livestream op internet en de bijbehorende website FunXDance.nl met een spectaculaire muzikale show in de Schiecentrale.

Check hier het persbericht: Don Diablo lanceert FunX DanceAfscheid Cees Anceaux, Ton Mulder en Mezen Dannawi

Tijdens FunX is Laat! in de Schiecentrale nam FunX ook afscheid van drie personen die belangrijk zijn geweest in het ontstaan en ontwikkeling van de zender. RVC voorzitter Cees Anceaux die vorig jaar zijn functie neerlegde, bestuurslid Ton Mulder en programma directeur Mezen Dannawi namen officieel afscheid van de zender.

Ster advertentie
Ster advertentie