FunX

'Homoseksuele Bilal verlaat GTST'

  1. Newschevron right
  2. 'Homoseksuele Bilal verlaat GTST'
Sinan Eroglu en Jennifer van Brenk spraken vanochtend in Start over hun rollen in de musical 'Ik, Driss'. Ze spelen de vriend en vriendin van Driss, een gastarbeider die naar Nederland komt. Ook vertelt Sinan dat de homoseksuele Bilal binnenkort Goede Tijden, Slechte Tijden gaat verlaten.

Ik, Driss

'Ik, Driss' is gebaseerd op het gelijknamige boek van Driss Tafersiti, het pseudoniem van schrijvers Asis Aynan en Hassan Bahara. Ze vertellen daarin het verhaal van een gastarbeider, een onderwerp dat volgens Jennifer erg belangrijk is. Het toont volgens haar een hele andere kant zien van Nederland. "Het Nederland van vroeger dat gastvrij, openminded en vrij was. Het is nu wel een beetje vertroebeld. We zijn voorzichtiger geworden en dat was helemaal niet zo," aldus Jennifer.

Bewuste rollen

Jennifer kiest in haar carrière bewust voor de rollen die zij speelt. Zo koos ze bewust voor Ik, Idriss. Naast het acteerwerk sprak ook het maatschappelijke karakter van de musical haar aan. Sinan weet ook goed wat hij wil als het op rollen aankomt. Zo speelt hij liever geen stereotype Turk. Hij noemt het voorbeeld van een schoonmaker. "Ik kan het, maar (alleen) als ik iets kan laten zien van mijn kwaliteit, van mijn acteren. Dan wel."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F61803245&show_artwork=false"></iframe>
{/source}

Bilal verlaat GTST

Het gerucht dat Sinan binnenkort uit Goede Tijden Slechte Tijden vertrekt, gaat al een tijdje rond. Dat gerucht wordt extra gevoed doordat de acteur ook niet op de castfoto staat. Daar heeft Sinan het volgende over te zeggen: "Het is een tijdelijke rol en die staan niet op de castfoto. Dus ehmm.. ik denk dat ik binnenkort van de buis ga." Sinan vertelt niet wanneer, maar heeft wel een tip: "Blijf kijken jongens. Het wordt heel erg spannend!"

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F61803419&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Turkse homorol

Dat Sinan kwaliteiten heeft, heeft hij bewezen met zijn rol in GTST. Hierin speelt hij Bilal, een homoseksuele jongen van Turkse afkomst. Zijn rol heeft voor veel ophef gezorgd. "Deels hou ik er wel rekening mee (..), maar ik ben gewoon een acteur die een rol speelt." In Start vertelde hij over zijn geaardheid en hoe zijn omgeving reageerde op zijn rol als Bilal.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F61803806&show_artwork=false"></iframe>
{/source}

Ster advertentie
Ster advertentie