Naar homepage
FunX

Eerste uitzending CritiX Café!

  1. Newschevron right
  2. Eerste uitzending CritiX Café!

Het heeft even geduurd maar vanaf vanavond is CritiX weer on air! Iets anders dan je gewend was, hoor je Zarayda elke zondag onder de naam CritiX Café. Vanaf 19:00 wacht er een dikke show van drie uur op je, waarin de volgende onderwerpen zullen worden besproken:


19:00 – 20:00 uur
De afgelopen dagen wordt er druk gediscussieerd over moslimjongeren die vóór de jihad zijn. Het nieuws bericht bijna dagelijks Nederlandse moslims die het geweld van bijvoorbeeld IS(IS) steunen. Zij zouden volgens een actieplan dat vorige week werd opgesteld, strafbaar gesteld moeten worden. Ook als deze jongeren verder niets verkeerd doen.

ISIS-vlaggen in de Schilderswijk, bron: Den Haag FM

Wordt Nederland veiliger als je radicale gedachten strafbaar maakt?

Over deze stelling zal politiek leider Nourdin El Ouali van de Rotterdamse partij NIDA in discussie gaan met Ibrahim Wijbenga, onder andere actief voor CDA Brabant, het Contactorgaan Moslims en Overheid en het Joods-Islamitisch Platform godsdienstvrijheid.

20:00 – 21:00 uur
Een burn-out, wat is dat nou eigenlijk? Officieel is het de psychologische term voor de klachten die je krijgt van te veel stress. Steeds meer jongeren van nu, de zogenaamde generatie Y, krijgen een burn-out en voelen zich vermoeid, lusteloos en eigenlijk niet meer in staat om te studeren of te werken.

In het tweede uur bespreken we dit onderwerp. Te gast is Itamar Sharon, expert op het gebied van generatie Y. We gaan het hebben over de oorzaken van een burn-out en we kijken kritisch naar het begrip: wanneer ben je écht opgebrand en wanneer zit het tussen je oren?

21:00 – 22:00 uur
Deze week verdwijnt Adje tijdelijk achter tralies maar vóórdat hij dat doet, komt hij langs in het CritiX Café om het hier met Zarayda over te hebben. Waar staat de Sloddervosgang-rapper in z’n leven? Hoe zien zijn toekomstplannen eruit en hoe moeilijk is het om constant in de spotlights te staan? Aan het einde van de show sluit Derek Otte de show in stijl af met spoken word.Tune in en discussieer vooral mee via twitter.com/FunXCritiX, critix@funx.nl of de FunX-app!
Ster advertentie
Ster advertentie