FunX

Demo ging binnen vier jaar van Lost Boys naar FunX

  1. Newschevron right
  2. Demo ging binnen vier jaar van Lost Boys naar FunX

FunX-reporter Jeansen 'Demo' Djaoen is de hoofdpersoon in de documentaire 'Lost Boys' uit 2011. Daarin volgde regisseur Margit Balogh een Bloods bende. Uit de docu bleek dat de hulpverlening veel steken liet vallen, waardoor een situatie ontstond waarin ex-gevangenen zoals Demo van het kastje naar het muurtje werden gestuurd. Hij besloot in de gevangenis om zijn leven te beteren, maar heeft daar heel hard voor moeten strijden. De gevolgen voelt hij nog dagelijks en dat vertelt hij uitgebreid in een openhartig gesprek: 'X jaar na dato: Lost Boys'

"Ik wilde na de gevangenis iets maken van mijn leven, maar niet iedereen in de groep wilde dat. Dan moet je kiezen met wie je wel of niet verder kan gaan. Veel zitten er vast. (..) De documentaire werkte voor mij als een eye-opener."

FunX

Jeansen liet het bendeleven achter zich en werkt nu fulltime bij FunX als reporter en producer. Hij werkt daarnaast als onderzoeksjournalist aan documentaires, is presentator van de populaire Punch Out Battles en als Demo de Don een veelgehoorde naam in de rapscene.

Lost Boys (2011)

Margit schetst in Lost Boys een blik op het leven van Bloods bendelid Demo. De leden van deze bende zitten regelmatig achter de tralies. De beloofde begeleiding bij het regelen van werk, een uitkering of een opleiding sluit vaak onvoldoende aan op de leefwereld van deze jongeren. Lid blijven van de Bloods is het alternatief met als gevolg een vicieuze cirkel van gevangenschap, hulpverleningstrajecten, wantrouwen en nieuwe incidenten.

Ster advertentie
Ster advertentie