FunX

'Whitney Houston had zich verantwoordelijker moeten gedragen'

  1. Newschevron right
  2. 'Whitney Houston had zich verantwoordelijker moeten gedragen'
We hebben allemaal de pieken en dalen Whitney Houston allemaal meegekregen. Ze kreeg 415 onderscheidingen en verkocht in haar glorietijd meer albums dan al haar 'conculega's'. Daar tegenover staat haar overmatig drugsgebruik en het ongezonde huwelijk met Bobby Brown. Dat Whitney het niet makkelijk had, wist iedereen. Had haar omgeving haar tragische dood kunnen voorkomen, door op tijd in te grijpen?

What happened?

Whitney werd afgelopen weekend gevonden door een visagist die zich op dat moment in Whitney's hotelkamer in Los Angeles bevond. Samen met twee bodyguards viel het de visagist op dat de zangeres lange tijd in de badkamer zat. Na een uur waarin ze ook naar Whitney riepen, hebben ze de deur geforceerd. De zangeres die onder water lag, werd uit het volle bad getild en gereanimeerd. Het mocht helaas niet baten.

Doodsoorzaak

Onderzoek moet nog uitwijzen waaraan ze precies is overleden. Volgens de eerste berichten heeft ze antidepressiva ingenomen en alcohol gedronken. Er bestaat een kans dat ze haar bewustzijn heeft verloren, door deze gevaarlijke combinatie van medicijnen en drank. Vermoedelijk is ze hierna verdronken. Bij de autopsie werd water in haar longen gevonden.

CritiX

Hadden familie, vrienden en haar medewerkers eerder moeten ingrijpen? De stelling in CritiX was afgelopen maandag: 'Supersterren als Whitney Houston moeten worden beschermd tegen zichzelf.' Het overgrote deel van de stemmers op de FunX-app en FunX.fm was het hier niet mee eens. Een ontzettend hoog percentage van 81% klikte op 'oneens'.

Reacties

Q-Bah ontving uiteenlopende reacties van luisteraars en artiesten:

Patrick Grayham: "Ik was wel echt groot fan van Whitney Houston. Ik ben nog naar haar concert geweest in Rotterdam. Bij alle zangwedstrijden waar ik aan meedeed, zongen de vrouwen altijd haar liedjes. Ik zal Whitney zeker missen."
Geeta: "Ze was echt een voorbeeld voor veel vrouwen. De laatste jaren was ze dat niet meer als persoon, maar als zangeres stak ze ver boven iedereen uit."
Dj Carlos Barbosa: "Ik stond op het punt om 'I Wanna Dance With Somebody' te draaien. En toen kwam iemand naar met toe met het nieuws dat Whitney was overleden. Echt creepy! We hebben het feest stopgezet en een tribute gedaan."

Opvallendste reacties in CritiXHet laatste optreden van Whitney Houston

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/_abxJNPzZZY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie